Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Ruim helft Nederlanders checkt ingrediënten honden- en kattenvoer voor aankoop en betaalt graag meer voor gezond en natuurlijk voer

Een derde van de Nederlanders ziet kat of hond als familielid en doet iets speciaals op hun verjaardag, 1 op de 5 geeft zelfs verjaardagsfeestje voor hond of kat.

Aangezien een derde van de Nederlandse honden- en katteneigenaren hun viervoeter als familielid zien, is het geen verrassing dat ze veel belang hechten aan de kwaliteit van het voer dat ze hen geven. Dit blijkt uit onderzoek door Euromonitor* in opdracht van Lily’s Kitchen, merk voor natuurlijk en gezond honden- en kattenvoer, onder 1218 honden- en katteneigenaren in Nederland. Meer dan de helft van de ondervraagden (61%) is bereid om meer te betalen voor natuurlijk en gezond voer. Hetzelfde percentage vindt natuurlijke ingrediënten het belangrijkste criterium in hun keuze voor honden- of kattenvoer. Daarom is het niet verwonderlijk dat driekwart van de mensen met een kat of hond het etiket van het product bekijkt voor aankoop.

Henrietta Morrison, oprichtster van Lily’s Kitchen: “Eigenaren van een hond of kat in Nederland worden zich steeds bewuster van het belang van goede ingrediënten en de impact die ingrediënten van hoge kwaliteit kunnen hebben op de gezondheid van hun huisdier. Mensen zijn gezond bezig en op zoek naar beter eten voor zichzelf, deze trend is doorgezet naar huisdieren.”

GroeneZaken lilys-kitchen

GroeneZaken lilys-kitchen 1Verjaardag en dierendag

Het feit dat honden en katten steeds meer behandeld worden als familielid blijkt onder meer uit het feit dat eigenaren speciale gelegenheden voor hun hond of kat vieren. 49% van de respondenten doet jaarlijks iets speciaals op de verjaardag van hun hond of kat. 1 op de 5 geeft zelfs een verjaardagsfeestje voor hun geliefde viervoeter. 41% spendeert 5 tot 10 euro aan cadeautjes voor de verjaardag van hun hond of kat, en bijna een kwart (23,4%) geeft tussen de 10 en 20 euro uit.

Social media

Nederlanders zijn trotse ouders van hun hond of kat. De helft van de respondenten doet namelijk aan ‘social petworking’ en deelt foto’s van hun viervoetige familieleden, 10% doet dit zelfs maandelijks. Dit percentage verschilt niet veel van de frequentie waarmee ouders posten over hun kinderen (14%) en laat daarmee zien hoe speciaal de band is tussen huisdieren en hun eigenaren.

Verzekeren van onze vierpotige familieleden

Een derde van de ondervraagden heeft een ziektekostenverzekering voor hun huisdier of zegt dit te willen aanschaffen. In 2014 was dit nog maar 10%**. Doordat huisdieren steeds meer worden gezien als familielid, en zo worden gevoed en behandeld, leven ze net zoals ons ook langer. *** Zo is het niet meer bijzonder om een kat te hebben van 20 jaar oud en is het geen verrassing dat Nederlandse honden- en katteneigenaren een verzekering afsluiten om hoge dierenartskosten te voorkomen. Het is duidelijk dat de vermenselijking van huisdieren een groeiende en langetermijntrend is die omarmd wordt door de Nederlandse huisdiereigenaren.

Producten, prijs en beschikbaarheid

Lily’s Kitchen biedt een complete lijn droog- en natvoer en een uitgebreid assortiment verwennerijen zoals koekjes. Er komen regelmatig nieuwe recepten bij. Ook is er een biologische lijn. Lily’s Kitchen is verkrijgbaar bij 890 Albert Heijn winkels verspreid door Nederland en via www.ah.nl/lilyskitchen

* Euromonitor International verzorgt marktonderzoek, www.euromonitor.com 

** www.dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/167918-een-huisdierenverzekering-een-goed-of-slecht-idee.html 

*** www.financieel.infonu.nl/verzekering/43896-verzekering-voor-het-huisdier.html 

GroeneZaken lilys-kitchen 2

 

HALLO AMSTERDAM! HET IS TIJD VOOR ZONNE-ENERGIE!

Hello Sunshine helpt je onafhankelijk in elke fase de juiste beslissing te nemen.

Amsterdam zet zonne-energie bovenaan op de agenda. De Amsterdamse Zoncoalitie is een grootse campagne gestart om zonne-energie onder de aandacht te brengen. De campagne www.hellosunshine.amsterdam, richt zich op burgers met en zonder dak én op vastgoedeigenaren met panden in de hoofdstad. De doelstelling: iedereen in Amsterdam profiteert van zonne-energie.

Hello Sunshine heeft een missie, een essentiële. Amsterdam wordt de zonnigste stad van Nederland. Of het nu gaat om één paneel thuis of duizenden op een groot dak. Hello Sunshine verbindt aanbieders, initiatiefnemers en gebruikers van zonne-energie. “We informeren over de stappen die je kunt nemen om zonne-energie op bedrijfspanden, scholen of supermarkten te realiseren,” verduidelijkt projectleider Alex Muhring. “We brengen je op de hoogte van subsidies en keuzemogelijkheden en geven voorbeelden van voorlopers. Met een quickscan van je dak en links naar alle bestaande initiatieven maken we het zo makkelijk mogelijk voor je.“

HALLO AMSTERDAM HET IS TIJD VOOR ZONNE-ENERGIE 1

“Zonnepanelen zijn op vrijwel ieder dak een goed idee”

Winst op alle fronten: betere leefomgeving én financieel rendement

Muhring ziet hoe hard de transitie al gaat. Toch kunnen we met z’n allen nog veel meer doen. “Vooral op het gebied van de grotere daken, zijn er nog veel meters te maken, zoals de Amsterdamse brandweer die al haar panden vol wil leggen met zonnepanelen. Inmiddels hebben we contact met de assetmanagers van de grootste vastgoedportefeuilles en de gemeente Amsterdam heeft ons vijftig panden toevertrouwd. Als wij de top 100 grootste daken in Amsterdam vol leggen met zonnepanelen, praat je over 840 duizend zonnepanelen: voor elke Amsterdammer 1. Dit betekent winst op alle fronten: een betere leefomgeving in de stad en rendement voor vastgoedeigenaar en Amsterdammer.”

Onafhankelijk platform

De Amsterdamse Zoncoalitie kan rekenen op de steun van vijftien vooraanstaande ambassadeurs, organisaties zoals de RAI, Amsterdam Arena, GVB en Het Marnix die al ervaring hebben met zonne-energie. De Zoncoalitie is een vereniging met een open structuur. “Onze 27 onafhankelijke leden stellen hun kennis en ervaring beschikbaar met als doel: zonne-energie voor elke Amsterdammer. Dat is waar we het voor doen,” aldus Muhring.

Wil je ook je paneel bijdragen en profiteren van zonne-energie? Doe dan de quickscan van jouw dak of meld je aan op het deelplatform.

HALLO AMSTERDAM HET IS TIJD VOOR ZONNE-ENERGIE 2

Verantwoord zaken doen

Als je verantwoord zaken doet, voorkom je dat jou bedrijf zelf, of via de toeleveringsketen, een negatieve impact veroorzaakt op mens, maatschappij en milieu. Dit vraagt van bedrijven om ervoor te zorgen dat ze ethisch en eerlijk zaken doen en dit ook van hun zakenpartners vragen.

De Engels term voor verantwoord zaken doen is Responsible business conduct. In een groot aantal landen is Responsible business conduct al een norm. Dit levert voor bedrijven interessante nieuwe kansen op, maar geeft risico’s als je er niet aan meedoet.

OESO Richtlijnen

Vijfenveertig landen hebben afspraken gemaakt over verantwoordelijkheden die bedrijven moeten nemen en wat de normen en waarden zijn die ze hierbij minimaal moeten hanteren. Dit is vastgelegd in OESO richtlijnen voor multinationale ondernemingen. De overheden van de onderschrijvende landen vragen van bedrijven deze normen en waarden te hanteren bij internationaal ondernemen. De OESO richtlijnen voor multinationale ondernemingen zijn dus door de OESO vastgelegde, internationale gedragscodes voor bedrijven.

Verantwoord zaken doen

Wat is Responsible business conduct (RBC)?

Responsible business conduct wil dus zeggen: je houden aan een (internationaal) overeen gekomen set waarden, normen en verantwoordelijkheden, die je bedrijf heeft ten aanzien van de maatschappij waarin het onderneemt. Het gaat er om dat je met de manier waarop je zaken doet, de maatschappij geen schade toebrengt. Dit betreft complexe thema’s als milieu, mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, concurrentie en corruptiebestrijding. Dit zijn namelijk onderwerpen die kunnen bijdragen, óf afbreuk kunnen doen aan een duurzame maatschappij.

RBC versus MVO

RBC heeft een grote overlap met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Beide gaan over een breed aantal maatschappelijke thema’s. Het verschil zit hem in de mate van vrijwilligheid.

MVO

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen is het uitgangspunt, dat het bedrijf een keuze maakt op welke manier het verantwoord wil bijdragen aan de maatschappij. Dit kan zijn door bijvoorbeeld op een duurzame manier te werken, door duurzame producten te maken of door een bijdrage te leveren aan een maatschappelijk doel.

RBC

De mate van vrijwilligheid bij RBC is beperkter. Bedrijven die zich niet aan de afgesproken richtlijnen houden en hiermee afbreuk doen aan de maatschappij, leveren een negatieve impact. In dat geval kan een klacht worden ingediend tegen dit bedrijf, bij de overheid van het land waarin het bedrijf de richtlijn heeft overschreden. Het gaat dan om landen de richtlijnen van RBC onderschrijven.
Alhoewel er geen juridische gevolgen zijn voor het overtreden van de richtlijnen, kan zo’n klacht negatieve gevolgen hebben voor de reputatie en uitstraling van een bedrijf.

Ketenverantwoordelijkheid

Responsible business conduct gaat verder dan je eigen bedrijf en product. Grondstoffen en productie worden vaak wereldwijd ingekocht. Veel bedrijven hebben hierdoor een internationaal element in de toeleveringsketen. Heeft jouw bedrijf internationale elementen, dan is het belangrijk om te weten, dat als je zaken doet met een bedrijf dat afbreuk doet aan de maatschappij, in het land waar het onderneemt, jij daar mede verantwoordelijk voor bent. Bovendien trek je je klanten er ook in mee, je klanten zijn immers het sluitstuk van jouw keten.
Bedrijven moeten zorgen dat ze de risico’s binnen hun eigen toeleveringsketen in kaart brengen en zo bepalen wat ze kunnen doen om mistanden te verbeteren.

Bewustwording is de eerste stap

Zorg er dus voor dat je goed begrijpt wat de verantwoordelijkheden zijn van jouw bedrijf. Voor bedrijven betekent dit dat ze weloverwogen keuzes moeten maken in de manier van zakendoen. Met wie doe jij zaken en draag jij daarmee niet direct of indirect bij aan mistanden?

De OESO heeft richtlijnen opgesteld voor Verantwoord Zakendoen. Hierin staat wat de verantwoordelijkheden van jouw bedrijf zijn en welke maatregelen je minimaal moet nemen.

Business Conduct

Business Conduct helpt om kennis van richtlijnen over verantwoord zakendoen te versnellen. Dat doen we door op een simpele en interactieve manier inzichtelijk te maken wat er van je word verwacht volgens internationale standaarden.

Onze workshops, E-tutorials en interactive ‘Responsible business conduct guide en coaching’ helpen je om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in hoe om te gaan met thema’s als arbeidszaken, milieu en mensenrechten in je toeleveringsketen.

Start hier jouw training over  verantwoord zakendoen

Start hier jouw training over “verantwoord zakendoen”

Voor meer informatie kijk www.businessconduct.eu
Of neem contact direct op met Nadia Gombra op 020-7775466