Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Adrie Franken biologisch specialist aan huis

Adres
Leeuwerikstraat 9
5262 ZA Vught
Contactgegevens

Bedrijfsprofiel

Adrie Franken, biologisch specialist aan huis heeft een missie. Wij willen een beter, schoner en gezonder plekje op onze wereld creeeren. We doen dit door samen te werken met lokale producenten en leveranciers. We hebben oog en interesse in nieuwe duurzame initiatieven in onze omgeving. De doelstelling van ons bedrijf is helder. We zorgen niet alleen verse biologische producten maar hebben ook hart voor de wereld waar we ons in bevinden.

Geschiedenis:

Al ruim 15 jaar ben ik, Adrie Franken, actief met biologische voeding. In eerste instantie als consument, later ook als winkelier.

15 jaar geleden was ik werkzaam als tuinbouwvoorlichter en begeleidde ik tuinders bij de teelt van o.a sla en prei. Op een gegeven moment werd door de Nederlandse overheid een gewasbeschermingsmiddel verboden omdat het kankerverwekkend was. Tot mijn verbazing mocht men dit middel in België wel blijven gebruiken. Groot was de schrik dat een paar maanden na het verbod, de Nederlandse supermarkten massaal overstapten naar in België geteelde sla, want deze was groter en vooral goedkoper. Blijkbaar was dat belangrijker dan de gezondheid van de consument.

Daar ik tijdens mijn opleiding aan de Hogere Tuinbouwschool in ‘s-Hertogenbosch al kennis had gemaakt met biologische tuinbouw, vond ik het een goed moment om deze producten zelf te gaan proberen. De smaak was zo geweldig én het gaf me ook nog de geruststelling dat ik geen vreemde, ongewenste stoffen binnen zou krijgen.
Ik was om! Enkele jaren later heb ik van deze passie ook mijn beroep kunnen maken. Eerst als winkelier in ‘s-Hertogenbosch en sinds 1 augustus 2012 volledig zelfstandig met een webwinkel.

Deze webwinkel is gevuld met de lekkerste biologische producten. Producten die gemaakt zijn met passie en de overtuiging dat biologische producten beter zijn voor uw gezondheid, een belangrijke bijdrage aan het milieu leveren en lekkerder zijn omdat ze de tijd hebben gekregen die ze nodig hebben om puur smakelijk te worden.

Bij voorkeur komen onze producten natuurlijk uit de regio. De Meierij en het Groene Woud kennen vele biologische producenten die dagelijks met hart en ziel een heerlijk product maken. Door het aantal kilometers te beperken draagt ook dat bij aan een schonere leefomgeving.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 1999