Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:
Groene Zaken Events
www.groenezaken.com
In onze rubriek GroeneZaken Events geven wij aandacht aan events, beurzen en bijeenkomsten voor duurzame ondernemers en consumenten. 
--------

Schrijf je nu in voor de Klimaattop Noord NL

In Groningen, Fryslân en Drenthe willen we écht werk maken van de energietransitie. Niet blijven mijmeren over een betere toekomst voor de volgende generatie, maar actie! Werken aan concrete plannen die bijdragen aan klimaatneutraliteit in 2050. Tijdens de Nationale Klimaattop 2016 zijn de eerste klimaatacties in gang gezet. Maar dat alleen is niet genoeg. Het is tijd om de klimaattop naar de regio te halen en het stokje over te nemen.

Klimaattop Noord NL GroeneZaken afbeelding1

Daarom organiseren we op 9 november 2017 de Klimaattop Noord NL, in het Energy Academy gebouw en op het EnTranCe terrein in Groningen. Wat u kunt verwachten? Een dag waarop we samen met bedrijven, overheden en instellingen uit de drie noordelijke provincies zelf de regie pakken, concrete afspraken maken, elkaar inspireren en de regio als koploper op de kaart zetten.

Thema's die aan bod komen: slim duurzaam produceren, slim besparen in de gebouwde omgeving, slim besparen in de industrie, slim balanceren en nog veel meer...

Klimaattop Noord NL GroeneZaken afbeelding2

Programma

09.00 uur Inloop en ontvangst

10.00 uur

Plenaire opening o.l.v. dagvoorzitter Brecht van Hulten
Met keynotes van Marcel Beukeboom (Nederlandse klimaatgezant), 
Jan Willem Straatsma (FrieslandCampina) 
en Patrick van der Meulen (Enie / Climate Reality Project)

11.00 uur

Ontdek hoe de noordelijke regio zich inzet voor klimaatneutraliteit in 2050. Wat gebeurt er al en waar gaan we flink op inzetten? Neem deel aan diverse inspiratiesessies, bekijk de vele showcases, zie welke concrete afspraken er worden ondertekend, volg een gastcollege en kom in contact met anderen die de energietransitie een boost willen geven.

11.30 uur

Opening Netwerkplein EnTranCe door Ad van Wijk, lid Noordelijke Innovation Board en hoogleraar TU Delft

16.00 uur

Plenaire afsluiting o.l.v. dagvoorzitter Brecht van Hulten
In gesprek met de initiatiefnemers van de Klimaattop Noord NL, een keynote van Bernice Notenboom en een wrap-up door de 'Klimaattoppers'

17.00 uur Borrel

Klimaattop Noord NL GroeneZaken afbeelding3

--------

Wilt u ook een item in GroeneZaken Events? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GroeneZaken Events wordt verstuurd naar meer dan 14.000 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 15.000 groene volgers.