Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:
Groene Zaken Events
www.groenezaken.com
In onze rubriek GroeneZaken Events geven wij aandacht aan events, beurzen en bijeenkomsten voor duurzame ondernemers en consumenten.
--------

IJsland Green Tour 24-29 november - Geothermie netwerkreis

IJsland Green Tour  - afbeelding1

Hansa Green Tour organiseert van 24 - 29 november de Iceland Green Tour, een netwerkreis voor duurzaamheidsprofessionals die willen leren van geothermie initiatieven op IJsland en kennis willen delen met elkaar. Geothermie is in IJsland de belangrijkste bron van duurzame energie en kan ook in Nederland een belangrijke rol gaan spelen in het verduurzamen van onze energiemix.

Wat kunnen we leren van succesvolle geothermie projecten in IJsland? Daartoe bezoeken we de volgende initiatieven en gaan we in gesprek met diverse experts en gebruikers. Ook bekijken we het CarbFix project waar geëxperimenteerd wordt om CO2 uit de buitenlucht te halen, te mineraliseren en vervolgens als gesteente op te slaan in de bodem. Een veelbelovende techniek om CO2 uit de atmosfeer te halen en klimaatverandering tegen te gaan.

Iceland Energy - Hellisheidi Geothermal Power Plant

IJsland Green Tour  - afbeelding2

Iceland Energy verzorgt de energievoorziening van Reykjavik en omgeving middels het grootste stadsverwarmingsnet ter wereld op basis van geothermie. De Hellisheidi Power Plant is een van de grootste geothermie centrales ter wereld waar we zullen zien hoe energie uit een vulkaan wordt omgezet in elektriciteit en warm water voor stadsverwarming. Hier wordt ook geëxperimenteerd om CO2 uit de lucht te halen en op te slaan als mineraal in de bodem.

Hveragerdi Geothermal Park – Hot Springs Capital of the World

IJsland Green Tour  - afbeelding3

IJsland is het land van de geisers, vulkanen en ruige natuur. In het Hveragerdi Geothermal Park krijgen we een rondleiding met gids door het park waar de lokale bevolking de hete bronnen in de buitenlucht gebruikt om een eitje te koken en brood te bakken, waar huizen en gebouwen met geothermie worden verwarmd en gaan we in gesprek met diverse gebruikers van geothermie als bron van duurzame energie.

Geothermie in de glastuinbouw - Agricultural University Iceland

IJsland Green Tour  - afbeelding4

Op het programma staat ook een bezoek aan een van de glastuinbouwprojecten en de Agricultural University Iceland gepland waar met succes geothermie wordt gebruikt om tropisch fruit zoals bananen en ananas te verbouwen in een vijandig klimaat met lange koude en donkere winters. In Nederland zijn de geologische en klimatologische omstandigheden anders maar wordt geothermie ook al toegepast in de glastuinbouw door bijvoorbeeld Energie Coöperatie Wieringermeer bij Agriport A7 (startlocatie van de Hansa Green Tour 2017). Wat kunnen we hier van elkaar leren zodat we ook in Nederland meer geothermieprojecten kunnen realiseren?

Blue Lagoon - Grootste commerciële geothermische spa ter wereld

IJsland Green Tour  - afbeelding5

De Blue Lagoon is de grootse commerciële geothermische spa ter wereld. Hier is met succes geothermie als bron van duurzame energie ingezet om een commerciële spa en wellness resort te realiseren in de ruige natuur van IJsland. De Blue Lagoon geldt als een van de belangrijkste attracties van IJsland en is het gehele jaar geopend en biedt in de wintertijd een prachtig zicht op het Noorderlicht. Hier gaan we kijken naar het verdienmodel en de techniek achter de Blue Lagoon en sluiten we het programma af met een duik in de prachtige spa.

Reisinformatie

Heenreis zaterdag 24 november vanaf Schiphol, Amsterdam-Reykjavik 13.00 - 15.05
Terugreis donderdag 29 november, Reykjavik-Amsterdam 07.40 - 11.50

Kosten

Deelnamekosten voor deze geheel verzorgde reis inclusief excursies, vlucht en hotels bedragen € 3500,- per persoon excl BTW.

Sluitingsdatum voor deelname aan deze reis: 27 september

Wegens zeer geringe capaciteit zowel wat betreft vluchtmogelijkheden als beschikbare hotelkamers sluit de inschrijving voor deze reis op 27 september. Het aantal deelnameplaatsen is beperkt. Bij onvoldoende deelname gaat de reis niet door.

Heeft u interesse in deze reis neem dan zo snel mogelijk contact op met Roel Swierenga, telefoonnummer 06-55567218 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IJsland Green Tour  - afbeelding6

--------

Wilt u ook een item in GroeneZaken Events? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GroeneZaken Events wordt verstuurd naar meer dan 14.900 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 15.800 groene volgers.