Arbo Active

Adres

Folkert Elsingastraat 38
3067 NW Rotterdam

Telefoon 088 - 28 66 055

Website http://www.arboactive.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

REGIE OP VERZUIM, GEZONDHEID EN DUURZAME INZETBAARHEID MET ARBO ACTIVE

Een daling van het verzuim met 30% en een verbetering van duurzame inzetbaarheid is haalbaar met een praktische, integrale aanpak leert onze jarenlange ervaring als landelijke arbodienstverlener.

Maatwerk

Iedere organisatie is uniek. Daarom werken wij altijd met een maatwerkaanpak op het gebied van verzuimmanagement en gezondheidsmanagement / duurzame inzetbaarheid (DZI). Dit doen wij voor circa 2.000 opdrachtgevers en hun 300.000 medewerkers. De ondersteuning van onze ruim 200 professionals en netwerk van specialisten varieert van volledige ontzorging door een multidisciplinair team van verzuim- en gezondheidsdeskundigen tot de inzet van een professional bij het Eigen Regiemodel. Hierdoor faciliteren wij een grote verscheidenheid aan klanten: MKB, grootbedrijf, profit en (semi-)overheid, brancheverenigingen, verzekeraars en sectoren.

Kwaliteit

Klanttevredenheid, kwaliteit, veiligheid, privacy en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn wij:

- SBCA 7e richtlijn, ISO 90001, ISO 27001 gecertificeerd

- OVAL-lid, de brancheorganisatie van professionele arbodiensten met een goede dienstverleningskwaliteit, die transparante afspraken maken en resultaat leveren

- Blik op Werk gecertificeerd en werkend volgens ISO 14001

Dit betekent niet alleen dat wij door de Stichting Beheer Certificatieregeling Arbodienst wettelijk erkend zijn als arbodienst en onze kwaliteitsmanagementsysteem en informatiebeveiliging aan alle wettelijke normen voldoen. Maar ook dat wij de duurzame inzetbaarheid en maatschappelijke participatie van ieder mens bevorderen en de milieueffecten van onze bedrijfsvoering verminderen.

Landelijk en toch dichtbij

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en het regiokantoor voor Oost-Nederland vindt u in Barneveld. De spreekuurlocaties liggen verspreid over het hele land; zo zijn wij als landelijke organisatie toch altijd bij u in de buurt.

Vrijblijvend advies

Wilt u ook weten hoe u nog beter de regie op verzuim, gezondheid en duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie kunt pakken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 088-2866055.

Werknemers

meer dan 250

Oprichtingsjaar

2005

Milieubeleid

Arbo Active vindt dat duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering is. Daarom ondernemen wij maatschappelijk verantwoord (MVO). Dit betekent dat wij bestaande bedrijfsactiviteiten verduurzamen en onze businessmodellen gericht zijn op mens, maatschappij en milieu. People, Planet en Profit vormen de drie pijlers van ons MVO-beleid.

People

Invulling aan het menselijke aspect van MVO geeft Arbo Active zowel in haar externe dienstverlening als naar haar medewerkers en de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan arbodienstverlening waar zowel oog is voor de wettelijke richtlijnen als voor medemenselijkheid. Of werving en selectie waarin de waardetoevoeging van het individu centraal staat, ongeacht sekse, afkomst en dergelijke. Onze eigen medewerkers ondersteunen wij onder meer door aandacht voor arbeidsomstandigheden, werkomgeving, werk-privé balans en opleidingen. Daarnaast worden op basis van de uitkomsten van het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek gekeken welke verbetermaatregelen er gewenst zijn. Vanuit aandacht voor onze omgeving, dragen wij jaarlijks een bijdrage af aan een of meerdere goede doelen.

Planet

Een gezond milieu is essentieel voor gezonde mensen nu en in de toekomst. Daarom onderneemt Arbo Active verschillende acties om nadelige effecten van haar handelen op het milieu te beperken. Hoewel Arbo Active landelijk opereert, beperken wij de reisbewegingen van onze medewerkers door het aanbrengen van een regionale focus in onze dienstverlening – dichtbij huis, dichtbij opdrachtgevers – en invoering van Het Nieuwe Werken. Aanvullend wordt op basis van het ISO 14001 milieubeheersysteem structureel gewerkt aan een gecontroleerde en zo laag mogelijke milieubelasting.

Profit

Arbo Active hecht er waarde aan een betrouwbare en solide partner te zijn. Klanten moeten aan kunnen op een constante kwaliteit, een goede service tegen een billijke prijs. Daarnaast vinden wij het belangrijk om samen te werken met leveranciers die eveneens oog hebben voor MVO. Al onze leveranciers onderschrijven ons MVO-beleid en besteden 5% van de inkoopsom aan social refunding en/of aan het verbeteren van de gezondheid van hun medewerkers.

Onze partners