Stomerij Bos

Adres

Dommelseweg 38
5554 NS Valkenswaard

Telefoon 040 20 15474

Website http://www.stomerijbos.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Stomerij Bos in Valkenswaard reinigt vrijwel alle textiel, inclusief (bedrijfs)kleding, trouwjurken, dekbedden, gordijnen, tapijten, enz.

Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1897. In dit jaar startte Jan Bos zijn kleermakerij in Gemert. In 1934 verhuisde zijn zoon, Cor Bos, het bedrijf naar de Hazestraat in Valkenswaard. Naast kledingmakerij verzorgde hij ook het wassen van kleding voor zijn klanten. Inmiddels is Stomerij Bos toe aan de vierde generatie.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1897

Milieubeleid

Milieuvriendelijke reiniging

Stomerij Bos is al eerste stomerij in de wereld volledig overgestapt op het reinigen in Solvon K4. Deze moderne vorm van reinigen reinigt beter en is, in tegenstelling tot de reiniging in perchloorethyleen (per), niet schadelijk voor uw gezondheid en het milieu. Dit is zeker ook goed nieuws voor mensen met huid-irritatie of problemen met hun luchtwegen.

Recycling

Vanzelfsprekend proberen we ook op andere manieren het milieu te ontzien. Zo stimuleren wij onze klanten om, in ruil voor een vergoeding, hangers die niet meer gebruikt worden terug te brengen en worden onze grondstoffen zoveel mogelijk gerecycled.

Milieubeleid

Stomerij Bos gebruikt 100% groene stroom. Verder herbruiken we ons (gefilterde) koelwater, gebruiken we de warmte uit het koelwater om onze (was)machines voor te verwarmen, werken we met FSC hout (drukwerk, etc.) en meer. We hechten dan ook veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en onze rol daarin. De impact op het milieu weegt dan ook zwaar mee bij onze bedrijfsbeslissingen.

Onze partners