Adopteer Regenwoud

Adres

Zuiderweg, 34a
1461 GC Zuidoostbeemster

Telefoon 0654724497

Website https://www.adopteerregenwoud.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Adopteer Regenwoud is een gedreven, jonge organisatie met een duidelijk doel: het beschermen van bedreigde regenwouden in Costa Rica, Midden-Amerika. Wij doen dit door percelen regenwoud grenzend aan een nationaal park te kopen, waardoor wij een bufferzone vormen. Op dit moment beschermen we 35hectare en ons doel is om binnen 10 jaar 2.000 hectare regenwoud te beschermen, voldoende voor de jaguar om te leven!

CO2 reductie
Door onze inspanningen beschermen we niet alleen een stukje aarde met de hoogste biodiversiteit, maar dragen we ook op twee manieren bij aan CO2-reductie. Ten eerste door te voorkomen dat regenwoud gekapt wordt, dit staat bekend als REDD (Re - duced Emissions from Deforestation and forest Degradation). Ten tweede door samen met de lokale bevolking de graslanden, waar in het verleden houtkap heeft plaatsgevonden, te herbebossen, waarbij de nieuwe bomen weer CO2 uit de atmosfeer opslaan. Uit onderzoek blijkt dat tropisch regenwoud een van de meest effectieve opslagplaatsen voor CO2 is. Door ons te steunen helpt u bovendien ook mee om lokale mensen een beter leven te bieden én wetenschappelijk onderzoek in het gebied te steunen! Onze ANBI-status biedt u bovendien aantrekkelijke belastingvoordelen.

Professionals met een passie
Onze stichting wordt gerund door een team van gedreven professionals die allemaal kosteloos hun energie en kennis inzetten om datgeen te beschermen wat hen dierbaar is: de tomeloos mooie en waardevolle regenwouden van Costa Rica! Dat heeft als gevolg dat elke donatie rechtstreeks naar ons project gaat en 1 op 1 leidt tot meer beschermd regenwoud; voor €25 beschermt u al 10 vierkante meter!

Samenwerking
Om onze ambitie van 2.000 hectare te realiseren zijn we op zoek naar bedrijven die onze passie voor de natuur en je dromen najagen delen. Wij bieden de optie om bescherming van regenwoud als relatiegeschenk aan te bieden. Bent u geïnteresseerd om met uw bedrijf een stuk regenwoud te beschermen of CO2 te compenseren? Wij horen graag van u en onderzoeken dan samen de mogelijkheden.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2013

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @Workwith_Nature

Onze partners