Bakkerij De Bakstee

Adres

Van zijlweg 3
8351 HW Wapserveen

Telefoon 0640149860

Website http://www.debakstee.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Wij zijn Niek en Esther en wij geloven in echt brood. In de zomer van 2014 verruilden wij onze flat in Den Haag voor een leven in een kleine leefgemeenschap De Hobbitstee in Drenthe om onze droom te verwezenlijken. Wonen èn werken op een mooie plek in de natuur en samenleven met andere gelijkgestemden.

We werken graag met pure ingredienten en lokale ondernemers, daardoor was de keuze voor het opzetten van een kleine ambachtelijke bakkerij geen moeilijke keuze.

Een geweldige kans om onze idealen van duurzaam en sociaal ondernemen te verwezenlijken. Bovendien de ideale manier om te zorgen dat er brood op de plank komt.

De Bakstee is een ambachtelijke bakkerij waar het deeg met de hand gekneed wordt, het brood gebakken in de houtoven en verkocht door de bakker zelf. Echt brood, met enkel lokaal biologisch graan, water en een snuf zeezout, zoals het bedoeld is.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2015

Milieubeleid

Als je het hebt over biologisch en duurzaam, dan werkt het volgens ons alleen maar als je probeert het zo dicht mogelijk bij huis te houden. Hoe korter de lijntjes, hoe beter. Zo kopen wij ons spelt bij boer Sil uit Dwingeloo, halen we veel groente en fruit voor ons hartig en zoet gebak uit eigen tuin of directe omgeving. Wel zo fijn om te weten waar het vandaan komt en wie het heeft gemaakt. De oven wordt gestookt op het resthout van de lokale houtzagerij. Zo komen er zo min mogelijk fossiele brandstoffen aan te pas bij het bakken van ons brood.

Onze partners