Balkonton

Adres

Weegbree 132
1689 NG Zwaag

Telefoon 06 3855 3833

Website http://balkonton.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Balkonton wil stadstuinieren makkelijk maken. We maken de steden groener, verminderen de afvalstroom en leren kinderen hoe leuk het is zelf biologische groenten te telen. Daarbij is het belangrijk dat onze producten niet alleen duurzaam zijn, maar er ook goed uitzien.

Wat is een Balkonton?

Is het een compostvat? Is het een wormenhotel? Is het een vertikale tuin? Het is de Balkonton!! Een verticale tuin op pootjes met in het midden een wormen-compost-buis. Op een oppervlak van minder dan een twee stoeptegels kweek je 20 planten en composteer je je eigen GFT. Je kunt hem zelf maken in een workshop, of kant en klaar kopen.

Begin je eigen verticale moestuin

Wie wil er nu niet biologische  aardbeien, groenten en kruiden uit eigen tuin. Dat lijkt alleen weggelegd voor mensen met een flinke lap grond, supergroene vingers en heel veel vrije tijd. Met de Balkonton kan iedereen aan de slag. Je composteert je eigen GFT, helpt de bijen en plukt er zelf de vruchten van!

Compostwormen nemen het werk van je over

Vertikaal tuinieren in de Balkonton kun je staand doen, of zittend, zelfs in een rolstoel. Je hoeft geen grond om te spitten of ieder jaar zware bloempotten van nieuwe aarde te voorzien. Als je je Balkonton eenmaal geïnstalleerd hebt doen de compostwormen het zware werk voor je. De wormen woelen de aarde om en voorzien hem van compost. Dus jij hoeft alleen te zaaien en te oogsten. (En water te geven natuurlijk)

De bijen zijn je dankbaar

Samen met de Hommel bestuiven bijen 70% van onze landbouwgewassen. Monocultuur en pesticiden zorgen ervoor dat het niet goed gaat met de bijen. Er is sprake van enorme bijensterfte. Steden met veel en gevarieerd groen blijken ideale vluchthavens voor bijen. Draag jouw steentje bij en zaai bijvriendelijke zaadjes in jouw Balkonton. Bij iedere Balkonton krijg je gratis een zakje zaadjes

Composteer je eigen GFT

Wist je dat in een stad als Amsterdam slechts 16 % van het GFT afval gescheiden wordt ingezameld? De rest verdwijnt in CO2 producerende vrachtwagens naar de verbrandingsoven. Stel je eens voor dat in iedere gallerijflat op elk balkon een Balkonton zou staan. Hoeveel CO2 zou dat besparen? Zelfs als je niet al je GFT erin kwijt zou kunnen dan nog lever je in ieder geval een positieve bijdrage. De exacte hoeveelheid GFT die een Balkonton aankan is afhankelijk van meerdere factoren. Een gemiddeld gezin dat regelmatig groenten eet zal in de winter toch nog de reguliere GFT bak of afvalbak moeten gebruiken. Ben je single en eet je veel afhaalpizza? Vraag dan af en toe je buren om wat tuinafval.

 

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Onze Balkontonnen worden gemaakt van voedselveilig of gerecyceld materiaal en zo zijn zo ontworpen dat alle onderdelen te recyclen zijn.

We promoten biologisch tuinieren en verspreiden kennis over het belang van biodiversiteit en verminderen van de afvalstroom.

Twitter @balkonton

Onze partners