Balkonton

Adres

Moestuinlaan 16
1036 KD Amsterdam

Telefoon 06 3855 3833

Website https://balkonton.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Maak wormencompost van  je eigen GFT

Minder afval

Wist je dat in een stad als Amsterdam slechts 16 % van het GFT afval gescheiden wordt ingezameld? De rest verdwijnt in CO2 producerende vrachtwagens naar de verbrandingsoven. Stel je eens voor dat in iedere gallerijflat op elk balkon een wormenbak zou staan. Hoeveel CO2 zou dat besparen? Zelfs als je niet al je GFT erin kwijt zou kunnen dan nog lever je in ieder geval een positieve bijdrage. De exacte hoeveelheid GFT die een wormenhotel aankan is afhankelijk van meerdere factoren. Een gemiddeld gezin dat regelmatig groenten eet zal in de winter toch nog de reguliere GFT bak of afvalbak moeten gebruiken. Ben je single en eet je veel afhaalpizza? Vraag dan af en toe je buren om wat tuinafval.

Nooit meer potgrond kopen

Als je je eigen compost maakt kun je daarmee je tuin bemesten. Maar ook de potgrond in je bloempotten aanvullen en verbeteren. Bovendien is wormencompost van veel betere kwaliteit dan de compost die je koopt of gratis afhaalt bij de milieu straat. Je weet wat je erin stopt. Dus je komt ook geen nare verrassingen als stukjes plastic, zware metalen of gifstoffen tegen.

Persoonlijk advies bij wormcomposteren sinds 2015

Op afspraak kun je bij Balkonton in Amsterdam alle wormenbakken komen bekijken. Zodat je je vragen kunt stellen. en kunt kijken welke wormenbak het beste bij jouw wensen past. We hebben de grootste collectie wormenhotels in Nederland.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Via workshops (voor kinderen en volwassenen), lezingen en social media promoten we  biologisch tuinieren en thuis-composteren. We besteden veel aandacht aan het belang van biodiversiteit, een gezonde bodem en verminderen van de afvalstroom.

Twitter @balkonton

Onze partners