Be-Pall International BV

Adres

Zilverstraat 4
8211 AN Lelystad

Telefoon 0320-234940

Website http://www.be-pall.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

De onderneming Be-Pall BV is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de emballagebranche. Met een zeer sterke positionering heeft Be-Pall zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming.

Het bedrijf produceert, inspecteert en repareert pallets voor allerlei sectoren en industrieën en kenmerkt zich door de uitstekende kwaliteit van de geboden producten en de vakkundigheid en advieswaardigheid van haar personeel, zodat de klanttevredenheid onveranderd op een hoog niveau staat. De Nominatiecommissie ziet in Be-Pall een vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de binnenlandse en buitenlandse markt en is van mening dat zij met recht genomineerd is voor de Nationale Business Succes Award.

Opmerkelijk onderscheidend vermogen

Tot een van de leidende emballagebedrijven van Nederland is Be-Pall uitgegroeid. Door de kwaliteit van haar producten en diensten en door haar innovatieve instelling, die is bedoeld om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, onderscheidt zij zich. In overleg met de klant is vooral de mogelijkheid tot maatwerk een van de grootste troeven van Be-Pall, omdat zij pallets kan produceren in iedere denkbare maar met haar eigen palletfabriek. Ook de mogelijkheid om (oudere) pallets een HT-behandeling te geven bestaat, waarmee zij voor export buiten Europa en voor voedselproducententransport geschikt zijn. Tot slot is vermeldingswaardig dat Be-Pall voor haar klanten transportopdrachten kan uitvoeren, mits dit kan worden gecombineerd met haar eigen transport.

Positie in de markt

In 1995 is Be-Pall opgericht en is gevestigd in Lelystad. Thans telt het bedrijf 24 medewerkers. Het laat een gestage groei zien ondanks de recessie, wat bevestigd dat het bedrijf zich goed ontwikkelt. De uitstekende reputatie van het bedrijf in de branche is wat opvalt bij de Nominatiecommissie. Door met haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen in een markt die continue in beweging is, weet Be-Pall haar concurrenten vaak een slag voor te zijn. 

Branche
Industrie
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1995

Milieubeleid

Be-Pall is al zeer lange tijd bezig met het voeren van een actief beleid als het gaat om milieu en omgeving.

Zoals overal en bij iedereen begint dit bij jezelf en goed voorbeeld doet hopelijk volgen.

Be-Pall heeft haar wagenpark al sinds het begin van haar bestaan afgestemd op de schoonste en zuinigste manier van rijden en heeft wederom meerdere stappen hierin gemaakt. Nieuwe investeringen hebben geleid tot de aanschaf van vrachtwagens met Euro-6 motoren, welke gereed zijn gemaakt voor het LZV vervoer. Daarnaast heeft zij gekozen voor de vervanging van het personenvervoer van directie en management. Deze zullen gaan rijden met volledig elektrische auto’s.

Het product van Be-Pall is op zich al zeer milieuvriendelijk en niet belastend voor natuur en omgeving. Haar leveranciers zijn allen gecertificeerd en hanteren de norm: Een boom voor een boom. Dus voor iedere boom die gekapt wordt zal er een voor geplant worden. Behoud van natuur en omgeving. De spijkers worden geproduceerd uit terug gewonnen metalen. Het gebruik van een houten pallet heeft natuurlijk zeer grote voordelen. Een pallet die niet meer (geheel) voldoet wordt gedemonteerd en de bruikbare delen worden hergebruikt voor reparatie.

Natuurlijk houdt het hier niet op. Zonder ons op de borst te kloppen kunnen we zeggen dat Be-Pall de eerste palletproducent in Nederland was die het recycle proces voor A-hout, ten behoeve van biomassa, in werking stelde. Al het andere afval wordt gesorteerd en aangeleverd, waardoor er een minimum aan restafval is ontstaan.

Maar niet alleen bij haar productieproces heeft Be-Pall de slag geslagen. Haar administratieve sector is momenteel bezig met volledige automatisering van het proces van inkooporder tot producttransport en levering. Haar papiergebruik is met 60 % afgenomen en zal zeer binnenkort met nog eens 30 % afnemen, omdat onze chauffeurs zullen worden uitgerust met transportorder online, waarbij de transportorder elektronisch getekend en verwerkt wordt.

Er is veelvuldig overleg geweest tussen Be-Pall, Nuon en adviesbureaus om te kijken naar gebruik van zonne-energie t.b.v. haar productiehal. De uitkomsten hiervan zijn tot op heden negatief, maar we houden wel de vinger aan de pols. 

Onze partners