Biocosmetica

Adres

Krommedijk 52
3312 CH Dordrecht

Telefoon 068 143 32 72

Website http://www.biocosmetica.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Webwinkel met een verantwoord samengesteld assortiment
Voor de samenstelling van ons assortiment kozen we producten uit natuurlijke ingrediënten, uiteraard proefdiervrij, waarbij geen gebruik is gemaakt van gentechnologie, die op een milieuvriendelijke manier (uit de biologische of biologisch dynamische landbouw) geproduceerd worden, met zoveel mogelijk grondstoffen uit eerlijke handel (fair trade). Ook hebben wij ruime keuze voor vegetariërs én veganisten!

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2006

Milieubeleid

Veel van onze artikelen dragen het keurmerk van certificeringsorganisaties, zoals BDIH en Ecocert. Deze artikelen voldoen aan de stricte eisen met betrekking tot natuurlijk ingrediënten van hoge kwaliteit, waarbij afgezien is van kunstmatige conserveringsmiddelen en die zijn geproduceerd door een bedrijf met een duurzame bedrijsvoering. 


Binnen Biocosmetica besteden we graag zo veel mogelijk aandacht aan het milieu. Dit betekent onder andere dat we de hoeveelheid afval proberen te reduceren, door met name het gebruik van papier terug te dringen. Het drukken en verspreiden van folders vormt een belasting voor het milieu. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om geen papieren catalogus aan te bieden, of gebruik te maken van gedrukte folders en andere gedrukte reclame-uitingen. Net zoals het verpakkingsmateriaal en de gebruikte toners en cartridges bieden we het papier gescheiden aangeboden zodat deze gerecycled kunnen worden.

Bij de inkoop van onze kantoor artikelen proberen we groen in te kopen. Dit betekent dat we, indien een milieuvriendelijk alternatief voorradig is, een actieve keuze maken voor deze milieuvriendelijke kantoorartikelen. 

U kunt hierbij denken aan papier dat op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd, maar ook het papieren afsluittape waarmee de verzenddozen worden dichtgeplakt. 
Door de keuze voor dit materiaal is het mogelijk de verzenddoos in zijn geheel aan te bieden voor recycling.

Ook voor de verzending via brievenbuspost is het gelukt om een stevige en schokaborberende 100% papieren verzendenvelop te vinden, waarbij de binnenvoering bestaat uit fijngemalen gerecycled krantenpapier.

De schone energie voor ons kantoor (groene stroom en groen gas) wordt geleverd door Green Choice, in aanvulling op onze eigen zonnepanelen, waardoor ons kantoor energie-neutraal kan draaien!

Milieukeurmerken

Twitter @Biocosmetica

Onze partners