Bloooms

Adres

boterdiep 18
9712 LN Groningen

Telefoon 050 311 29 46

Website http://www.bloooms.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Vijf jaar geleden startte meubeldesigner Paul Bloemers aan het Boterdiep met het gebruik van bamboe in plaats van hout. Daarmee was het merk Bloooms een feit.

Bloooms staat voor innovatie en toonaangevend design in bamboe. Het bedrijf van Paul Bloemers maakt en ontwerpt designmeubelen voor particulieren, profit en non profit-organisaties. “Met duurzame contacten, disciplines en kennis van over de gehele wereld kunnen we verschillende soorten projecten realiseren, van klein tot groot, maat- en productiewerk” zegt Paul Bloemers.

De drie p's (profit, planet & people) zijn voor Bloooms belangrijk. Paul Bloemers: “Ik streef er naar dat mijn voordeur net zo schoon is als de achterdeur” .

Paul Bloemers ontwerpt zijn mooie designmeubelen voor particulieren en bedrijven. Dus voor uw hele interieurinrichting kunt bij Bloooms terecht. Hierbij adviseert hij u graag en neemt hij daarvoor ook de tijd.

Dat Paul Bloemers affiniteit heeft met design heeft hij bewezen. Hij won de Duitse design prijs van het DOT met het ontwerp 'De molentafel'.

Waarom bamboe?

Bamboe groeit veel sneller en het verbouwen ervan levert 30 procent meer zuurstof op dan hout. Daarbij is bamboe net zo sterk als de meeste hardhoutsoorten. Bamboe is in twee varianten te verkrijgen: geperst en traditioneel verlijmd. Ook is bamboe er in verschillende uitvoeringen. Hert materiaal wordt behandeld met een sterke ecologische olie of was.

Twee voorbeelden van innovatie zijn het Arc Flexibel Concept (AFC) en het verwarmde bureau.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2009

Milieubeleid

Gebruik van bamboe.

Gebruik van diverse soorten lijm, daar waar constructies niet belast worden

maakt blooms gebruik van "milde" lijmen. Daar waar constructies belast worden

worden lijmen gebruikt die zeer sterk en lang mee gaan.

Milieukeurmerken

Twitter @mooimetbamboe

Onze partners