Blue Engineering BV

Adres

Venrayseweg 180a
5928 RH Venlo

Telefoon 077-3333690

Website https://www.blue-engineering.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

De wereld verandert. Grondstoffen beginnen op te raken en we putten de aarde uit. Het is nodig om oplossingen te vinden voor deze nieuwe uitdagingen. De evolutionaire antwoorden van de natuur kunnen met de juiste toepassing van moderne techniek uitkomsten bieden. Een betere wereld op basis van techniek. Om deze doelstelling te behalen laat Blue Engineering zich inspireren door de Blue Economy. De Blue Economy is een ecosysteem die zich door de natuurkunde en de natuur laat leiden. Zij doet dit vanaf grondstoffenselectie tot ontwikkeling van product en productie processen. Van daaruit wordt een generatieve en regeneratieve kringloop van innovaties in gang gezet.

In praktijk komen op de Blue Economy  geïnspireerde innovaties voort uit de op techniek georiënteerde topsectoren High Tech, Water en Chemie en de op voedsel georiënteerde topsectoren Agri & Food en Tuinbouw.

Toekomstbestendige producten en bedrijven
Wij zijn in onze projecten altijd opzoek naar een goede balans tussen people, planet en profit. Wij beoordelen onze projecten met een ‘blauwe graadmeter’ en proberen elke klant te adviseren hoe een productieproces en product ‘blauwer’ kan maken. Duurzame product,-productie,- en totaalsystemen ontwikkelen is  de doelstelling. Door technologieën te ontwikkelen voor meerdere toepassingen kunnen meerdere oplossingen en producten gegenereerd worden voor verschillende markten. Hierdoor worden de risico’s verminderd en stijgt de waarde van het intellectuele eigendom aanzienlijk. Met ‘blauwe technische innovaties’, gericht op continuïteit, komt toekomstbestendigheid een stuk dichterbij!

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

2013

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @blue_engineers

Onze partners