Bright Renewables

Adres

Thermen 10
7521 PS Enschede

Telefoon +31(0)53-4609088

Website https://www.bright-renewables.com/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Heb jij een biogasinstallatie die elektriciteit en warmte produceert, maar wil je groen gas produceren? Bright Renewables is een ervaren leverancier van bewezen biogasopwerkingsystemen voor het opwaarderen van biogas naar groen gas, met dezelfde kwaliteiten als aardgas. Het gas wordt dankzij dit systeem geschikt gemaakt voor injectie als hernieuwbaar gas, met de gewenste methaanconentratie, in het gasnetwerk of voor compressie tot CNG. Groen gas in gecomprimeerde vorm is geschikt als voertuigbrandstof.

De toegepaste membraantechnologie, voor het scheiden van het gas, heeft veel voordelen zoals meer dan 97% operationele beschikbaarheid en een hoge scheidingsefficiëntie dat de hoogst mogelijke methaanterugwinning realiseert. 

Het groen gas systeem is gemakkelijk te integreren met nieuwe en bestaande biogasinstallaties en kan biogas uit alle soorten biomassa, waaronder zuiveringsslib en gemeentelijk afval, opwaarderen.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

2013

Milieubeleid

Bright Renewables heeft als missie biogas uit biologisch afval op te werken naar een methaanrijk product gas, ook wel groen gas genoemd, om bij te dragen aan de groeiende wereldwijde hernieuwbare energievraag en om bij te dragen aan het ontwikkelen van deze duurzame technologie.

Onze partners