Bunge Netherlands BV

Bunge Netherlands BV

Adres

Coenhavenweg 2
1013 BL Amsterdam

Locatie

Bedrijfsprofiel

We hebben meer dan twee eeuwen ervaring, ongeëvenaarde wereldwijde schaal en diepgewortelde relaties, overal waar we actief zijn.

We leveren ingrediënten en knowhow aan enkele van 's werelds grootste merken. Onze producten, zoals speciale oliën en gemalen granen, zijn sleutelingrediënten voor consumenten- en restaurantmerken - en voor thuiskeukens over de hele wereld.

We blijven evolueren om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van een groeiende wereld en we zijn meer verbonden en beter afgestemd op hoe we zaken doen dan ooit tevoren.

We passen ons aan de dynamiek en behoeften van de markt aan door ons te organiseren rond klanten en de waardeketens die hen dienen. Dit zorgt voor één aanspreekpunt voor klanten en voor coördinatie voor elke waardeketen, van onze interacties met boeren tot aan onze eindproducten.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1818

Milieubeleid

Bunge integreert duurzaamheid in elk niveau van onze waardeketens. In een tijd waarin de relatie tussen klimaatverandering en voedselzekerheid duidelijker is dan ooit, zetten we ons in om ons steentje bij te dragen en onze schaal en connectiviteit te gebruiken om de industrie vooruit te helpen.

Wij zijn van mening dat onze leidende positie in het wereldwijde voedselsysteem ons in staat stelt om belanghebbenden - van boeren tot consumenten, ngo's en regeringen - te verenigen en acties te promoten die bijdragen aan duurzame landbouw.

Om de uitdagingen van vandaag het hoofd te bieden en bij te dragen aan de oplossingen die voor ons liggen, hebben we duurzaamheidsdoelen gedefinieerd, waarin we activiteiten en toezeggingen opnemen die robuuste maatregelen tegen klimaatverandering ondersteunen, verantwoorde toeleveringsketens bevorderen en verantwoording afleggen voor alles wat we doen.

Bestuur 
Onze toewijding om verantwoordelijke bedrijfsburgers te zijn, begint helemaal bovenaan de organisatie. Onze commissie voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is ons hoogste bestuurslichaam. Het houdt toezicht op de ontwikkeling van relevant duurzaamheidsbeleid, -strategieën en -programma's, inclusief prestatiedoelen, risicobeheer en openbaarmaking. De volledige tekst van het handvest van het Comité kan worden gevonden hier.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
We dragen ons steentje bij om wereldwijde inspanningen voor een duurzamere planeet te ondersteunen. Daarom ondersteunt Bunge inspanningen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te bereiken. Een verscheidenheid aan beleidsmaatregelen, projecten en activiteiten sluit aan bij de geest van de Global Goals, en bovendien werkt Bunge, als lid van het Global Compact van de Verenigde Naties, samen om manieren te vinden om deze tegen 2030 te halen.

Twitter @bunge

Onze partners