Chocoladeverkopers

Adres

Rijksstraatweg 209
6573 CS Beek

Telefoon 0629788205

Website https://chocoladeverkopers.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Wij verkopen chocolades van kleinere makers uit de 'bean to bar beweging'

Makers die van bijzondere cacao bijzondere chocolade maken. 

De chocolademakers zijn vaak heel direct verbonden met de cacaoboeren, en dit zorgt voor een veel eerlijkere samenwerking, en hogere prijs. Zo zijn er makers die in het land waar de cacao groeit de chocolade maken en de cacao direct bij de cacaoboeren betrekken in langdurige relaties en een prijs die fairtrade héél ver te boven gaat. Goed voorbeeld: Marou Faiseurs de Chocolat uit Vietnam.

Andere makers doen weer op andere wijze veel om het verbouwen van cacao fatsoenlijk te belonen. Zorgen voor een transparante keten, bezoeken de cacaoboeren, maken inzichtelijk hoe chocolade werkt en hoe de cacao verbouwd wordt en verantwoordelijk is voor de prachtige smaken in de chocolade. Voorbeelden: Dandelion, Taza.

Ook Chocolatemakers in Amsterdam is een mooi voorbeeld. Cacao die per zeilschip vervoerd wordt, chocolade die biologisch en duurzaam verwerkt en verpakt wordt. échte eerlijke chocolade

Als Chocoladeverkopers willen wij dit soort bijzonder goede & bijzonder eerlijke chocolade graag een mooi podium bieden. 

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2015

Milieubeleid

Wij houden van de fiets en met de fiets de wereld een beetje verbeteren.

We bieden in 25 steden per fiets bezorging via Fietkoeriers.nl - daarvoor fietsen we overigens zelf eerst naar Nijmegen met de chocolade. 

Ook hebben we dikwijls de chocolade per fiets bij leveranciers gehaald. Oa. in Heteren, Wageningen & Amsterdam. 

Ook de Schokofahrt, een initiatief van Duitse fietsers om chocolade per fiets van Amsterdam naar heel winkels in heel Duitsland te vervoeren, houdt halt in Nijmegen en brengt chocolade voor ons mee.

Ook hebben we met onze eerste kerstactie dankzij onze klanten 400 baby cacaobomen (seedlings) kunnen bekostigen voor cacaoboeren in Vietnam. Dit was de eerste actie, wij kijken uit naar een toekomst waar de chocoladeverkopers samen met onze chocoladeklanten meer mooie dingen kunnen doen.

Twitter @chocoverkopers

Onze partners