Conferentiecentrum Kaap Doorn

Adres

Postweg 9
3941 KA Doorn

Telefoon 0343 414 241

Website http://www.kaapdoorn.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

De vergaderaccommodaties van Groen Centraal zijn bij uitstek geschikt voor het onderbrengen van uw (meerdaagse) congressen, conferenties, trainingen en overige zakelijke bijeenkomsten met als uitgangspunt rust en ruimte.

Groen Centraal is het samenwerkingsverband van negen conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug. Deze groene en bosrijke omgeving, centraal gelegen in Nederland, is uitstekend bereikbaar vanuit alle windstreken.

Bent u op zoek naar een stijlvolle vergaderlocatie in een prachtige omgeving? Kijkt u dan eens verder op de site www.groencentraal.nl.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

2006

Milieubeleid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De meeste vergadercentra van Groen Centraal bezitten het Green Key milieukenmerk en werken op hun eigen manier aan een beter milieu en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen in de algemene zin van het woord. Alle 9 vergadercentra hebben echter één ding gemeen: zij dragen het milieu en hun omgeving een warm hart toe.

Energiezuinig en waterbesparend

De meeste van onze vergadercentra maken gebruik van groene stroom en besparen energie door o.a. LED- en andere energiezuinige verlichting. Daarnaast zijn er waterbesparende maatregelen ingevoerd, zoals gefilterd regenwater voor toiletspoeling.

Groen vervoer

Bij deze overeenkomst zijn 3 zeer ambitieuze partijen op het gebied van duurzaam ondernemen betrokken, namelijk Groen Centraal, taxibedrijf Besseling en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Iedere partij werkt op haar manier hard aan verbetering van het milieu en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verschillende conferentiecentra uit het samenwerkingsverband hebben de zogenaamde Green Key behaald, het keurmerk voor duurzaam ondernemen in de conferentiebranche. Zes conferentiecentra zijn bereikbaar via station Driebergen-Zeist met een aantal taxibussen dat rijdt op biogas. Dit aardgas wordt volledig gecompenseerd door in Nederland opgewekt biogas waardoor het vervoer CO2 neutraal is. Voor zover bekend heeft de Heuvelrug hiermee de primeur in Nederland met duurzaam vervoer naar conferentiecentra toe.

Duurzame inkoop

De bij Groen Centraal aangesloten locaties bieden biologische producten en werken met maatschappelijk verantwoorde producten zoals milieuvriendelijk papier. Een aantal vergadercentra gaat nog verder door ook duurzame producten te gebruiken bij verbouwingen of inrichting. Door al deze maatregelen zijn alle vergadercentra in het bezit van het Green Key milieukenmerk.

Goede doelen

Bij de Groen Centraal vergadercentra bent u er ook zeker van dat een deel van de opbrengst van uw bijeenkomst naar een goed doel gaat. De locaties ondersteunen meerdere goede doelen, maar ook verenigingen en stichtingen in de eigen omgeving.

Over het keurmerk Green Key

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, MVO, zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Ieder op zijn eigen manier

De Groen Centraal vergadercentra zijn uniek en vullen het MVO-beleid op eigen wijze in. Wilt u meer weten over het specifieke beleid van één van de vergadercentra, neemt u dan gerust een kijkje op de site van www.groencentraal.nl en klik door naar de verschillende vergadercentra en vraag meer informatie op.

Milieukeurmerken

Twitter @kaapdoorn

Onze partners