Contronics Engineering

Adres

Ambachtsweg 8
5492 NJ Sint Oedenrode

Telefoon 0413 487000

Website http://www.contronics.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

In 2050 zijn we met 9 miljard mensen op deze wereld. Het is de missie van Contronics om deze alsmaar groeiende bevolking te voorzien van gezonde en verse voedingswaren. Geweten dat 40% van de gewassen niet op ons bord eindigt, gaat Contronics de strijd aan tegen voedselverspilling door producten te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Branche
Industrie
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1981

Milieubeleid

Contronics maakt mist. Gewikkeld in een dekentje van mist, blijft groente en fruit langer vers. Stelt u zich voor dat deze mist werkt vanaf het moment van de oogst tot in de supermarktschappen. Het bederven en verspillen van groente, fruit en ook vlees zou teruggedrongen kunnen worden met meer dan 50%. De techniek van het dauwvers houden van de producten gebeurt bovendien op een duurzame manier: het verdampen van de mist heeft een verkoelende effect, waardoor het energieverbruik van de koelsystemen met 70% wordt verminderd. 

Contronics levert deze "mistmachines" aan supermarkten, aan productiebedrijven die de mist inzetten bij de oogst en aan transportbedrijven die de distributieverliezen laag willen houden. Momenteel zijn er zo’n 15.000 systemen operationeel, waarvan 99,9% buiten het thuisland Nederland. 

Twitter @ContronicsNL

Onze partners