Correctbook

Adres

De Melkpotte 14
2631 PV Nootdorp

Telefoon 0654392151

Website https://www.correctbook.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Correctbook is een sociale onderneming die zich inzet tegen analfabetisme in ontwikkelingslanden. 250 miljoen kinderen hebben geen schoolmateriaal om te leren schrijven. Wij hebben een herbruikbaar schrift ontwikkeld. Correctbook verkoopt een variëteit innovatieve producten om deze schriftjes vervolgens te doneren (25% B2C, 10% B2B) aan de sloppenwijken in Zuid-Afrika. In samenwerking met Kwasa en Rhiza.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Correctbook zet zich in voor een zowel duurzame productie, als circulair gebruik van onze producten.

  1.  Herbruikbaar. ‘Consuminderen’. Correctbook is herbruikbaar. Wist jij dat wij gemiddeld 130.000 kilo papier per jaar gebruiken? Dit staat gelijk aan 30 olifanten. Maar dat niet alleen. Minder productie van notitieblokken betekent ook minder gebruik van grondstoffen, energie, water, vervuiling en minder afval.
  1.  Duurzame productie. Onze productie is duurzaam, dat durven wij gerust te zeggen. Waarom? Dat leggen wij graag uit aan de hand van 6 kernwaarden.

2.1 Klimaat neutrale productie

Bij de productie van Correctbook worden er geen broeikasgassen vrijgelaten en er wordt gebruik gemaakt van duurzame energie. Zo is er geen sprake van de grootste boosdoener: Co2 uitstoot.

2.2 Made in Europe, eerlijke handel

Wij krijgen vaak de vraag, worden de producten niet door kinderen gemaakt? Nee natuurlijk niet. Al onze producten worden gemaakt in Europa. De strikte Europese wetten voor arbeidsomstandigheden gelden voor ons dus ook.

2.3 Verantwoord bosbeheer

Voor elke boom dat wij gebruiken in onze productie wordt er een nieuwe boom geplant!

2.4 Vrij van schadelijke stoffen

Bij onze productie komen geen schadelijke stoffen vrij. Zo hebben wij dit jaar ons verpakkingsmateriaal aangepast, aangezien dit voorheen nog niet het geval was.

2.5 Recyclebaar papier

De volgende stap is om onze notitieblokken te maken met recyclebaar papier. En dit is nu al mogelijk! Grote orders kunnen wij al verwezenlijken met recyclebaar papier. Het is dus nog even afwachten en alle Correctbooks hebben herbruikbaar, gerecycled, papier.

  1.  Circulair gebruik producten

Het klinkt allemaal heel mooi. Minder papier. Duurzame productie. Er mist alleen toch iets. Waar gaan die Correctbooks heen als ze niet meer worden gebruikt? Correctbook stimuleert circulair gebruik van onze producten. Als een Correctbook niet meer wordt gebruikt, dan willen wij deze graag inzetten in de ontwikkelingslanden. Stuurt u het boek retour naar ons postadres, dan zorgen wij dat het boek gebruikt gaat worden door een kindje in nood.

De volgende stap is om de boeken, die niet meer te gebruiken zijn, te leveren aan lokale papierfabrikanten in Zuid-Afrika voor recycling doeleinden. 

Twitter @Correctbook

Onze partners