Covast - Jerry Saffrie

Adres

Bisonspoor 3002 – B710
3605 LT Maarssen

Telefoon 0346 230 230

Website https://www.covast.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Covast is een bekende naam in de Nederlandse residentiële vastgoedsector, die zich richt op de verwerving, ontwikkeling en transformatie van verschillende soorten vastgoed, waaronder woningen, commercieel vastgoed en horecagelegenheden. Het bedrijf treedt op als belegger uit eigen naam, werkt namens investeerders en neemt de rol van gedelegeerd ontwikkelaar op zich.

De oprichter van Covast, Jerry Saffrie, heeft zijn ondernemingsdrang geërfd van zijn ouders. Hij begon zijn carrière door de kapperszaak van zijn ouders in Utrecht over te nemen en uit te breiden tot een succesvolle franchiseketen in de provincie Utrecht. Van het ondernemerschap kreeg hij geen genoeg en hij verlegde al snel zijn focus naar de vastgoedindustrie. De eerste stappen zette hij op Aruba, waar hij residentiële woningen kocht, opdeelde en verhuurde. Het zaadje was daarmee geplant. Saffrie zag namelijk de potentie van vastgoedontwikkeling in Nederland en begon dit concept in Utrecht uit te breiden.

Nederlandse markt

Na verloop van tijd verkocht Jerry Saffrie het vastgoed op Aruba om zich volledig te richten op de Nederlandse markt. Om het ontwikkelingsproces te stroomlijnen, besloot hij om een makelaar in dienst te nemen, waardoor Saffrie zich ook kon richten op vastgoedbeheer en makelaardij. Dit bleek een verstandige zet, vooral toen vastgoedontwikkeling tijdens de financiële crisis moeilijker werd. Door tevens in te zetten op makelaardij en beheer, was er geen sprake van stagnatie en kon hij slim inspelen op de onvoorspelbare vastgoedsector.

Vanaf 2013 bloeide de huizenmarkt weer op en kwam er opnieuw ruimte voor groei. Voor Jerry Saffrie het moment om weer aan de slag te gaan met vastgoedontwikkeling. Hij verwierf een object in Maarssenbroek en ging daarnaast ook op zoek naar acquisitiemogelijkheden in de provincies Drenthe en Gelderland.

Vanaf 2015 was Covast een feit. Hoewel Jerry Saffrie in Utrecht intussen een serieuze speler in de markt is, werkt hij op andere locaties graag met adviseurs. Zo stroomlijnt hij het ontwikkelingsproces zo veel mogelijk, door te investeren in de relaties met gemeenten en andere belanghebbenden. In zijn geboorteprovincie Utrecht speelt hij zelf een belangrijke rol in dit proces.

Missie

De missie van Jerry Saffrie is het creëren van mooie en duurzame projecten die bijdragen aan de omgeving. Dit komt tot uiting in diverse projecten van Covast, waarbij in het bijzonder aandacht wordt besteed aan de historische waarde van panden. Een voorbeeld hiervan is het appartementencomplex dat ooit de sportschool van wereldkampioen judo Anton Geesink was, welke volledig is gerestaureerd om zijn erfgoed te behouden en in 2022 werd opgeleverd. Ook werkt Saffrie momenteel aan een grootschalig project in Drenthe, waar een luxe high end recreatiepark wordt ontwikkeld in de natuurlijke Japanse stijl en in de stijl van de Scandinavische tradities hygge en fika, die minimalisme en rust benadrukken. Saffrie probeert met zijn projecten dan ook de omgeving te verrijken.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2015

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners