De Groene Koepel

Adres

Appelvink 1
3435 RX Nieuwegein

Telefoon 030-6033701

Website https://www.degroenekoepel.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur is ontstaan na een fusie van Stichting Trekkershutten en Stichting Natuurkampeerterreinen. We zetten ons in voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsaccommodatie in Nederland en vlak over de grenzen. Met de focus op natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) werken we aan een aantrekkelijke, toekomstbestendige verblijfsrecreatie, waarbij mensen los kunnen komen van de hectiek van alledag.

Daarnaast staan we met het DGK Lab als kennis- en ontwikkelcentrum aan de basis van verschillende innovaties in de verblijfsrecreatie. Dit doen we door middel van cursussen, workshops, proefdagen en het opzetten van proeftuinen en nieuwe producten.

Aangesloten bij De Groene Koepel zijn erkende Natuurkampeerterreinen, erkende Groeps Natuurkampeerterreinen en locaties met erkende Trekkershutten.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
* stimuleert de beheerders om duurzaam te ondernemen - Op de websites www.trekkershutten.nl en www.natuurkampeerterreinen.nl is per terreinlocatie te zien wat de betreffende onderneming doet in het kader van duurzaam beheer.;
* helpt beheerders van Natuurkampeerterreinen met het behalen van de Green Key;
* laat Het Groene Boekje drukken op FSC-gecertificeerd papier en met eco-vriendelijke inkt;
* verstuurt al haar post met CO2-neutrale postbezorging van PostNL;
* heeft de duurzame Trekkershut (Trek-in) ontwikkeld (toen nog met Stichting Trekkershutten);
* werkt samen met o.a. Holland Tent, Staatsbosbeheer en Nivon aan het bevorderen van duurzaam kamperen;
* biedt in samenwerking met Sportstroom ‘Kampeerstroom’ aan. Deze 100% groene energie van Greenchoice is voordelig verkrijgbaar voor zowel beheerders van Natuurkampeerterreinen als voor natuurkampeerders (thuis).

Twitter @degroenekoepel

Onze partners