DEEN Supermarkten Van Heemskerck

Adres

Maerten van Heemskerckstraat 1-11
1961 EB HEEMSKERK

Telefoon 0251-248075

Website http://www.deen.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Geschiedenis
De heer Deen sr. opende in 1933 zijn eerste kruidenierswinkel, waarmee hij de basis legde voor het huidige supermarktconcern. De eerste zelfbedieningswinkel van DEEN Supermarkten werd gevestigd aan de Koepoortsweg in Hoorn in 1953. Met wervende teksten als "Bij DEEN kwaliteit no. 1" en "DEEN, zo voordelig is er geen" werd deze eerste officiële supermarkt al gauw een succes. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot ver buiten Hoorn, met inmiddels 64 filialen in Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland.

DEEN bestaat in 2013 al 80 jaar en is inmiddels in Noord-Holland en Flevoland een begrip. Voor je dagelijkse boodschappen met een lage prijs, het beste vlees uit eigen slagerij, groente en fruit vers van de veiling, vers gebakken brood en banket en de mooiste bloemen en planten ga je gewoon naar DEEN.

Met de groei van het aantal winkels, groeit ook de organisatie achter de schermen. Een modern distributiecentrum, centraal gelegen in Hoorn en een distributiecentrum in Beverwijk verzorgen de dagelijkse goederenstroom naar de winkels. En met inmiddels ruim 6.000 mensen in dienst behoort DEEN tot de grootste werkgevers van West-Friesland.

De kracht van DEEN 

Prijs en kwaliteit
DEEN is al jarenlang één van de supermarkten met de hoogste klantentrouw van Nederland. Keer op keer bewijzen nieuw geopende filialen dat onze supermarkt aansluit bij de wensen van een breed publiek. Onze missie is onze klanten op een voordelige, prettige en betrouwbare wijze van boodschappen te voorzien. Om dat te bereiken zoekt DEEN voortdurend naar de optimale relatie tussen prijs en kwaliteit en wordt veel aandacht geschonken aan het opleiden en trainen van onze mensen.

Inkoopkracht
DEEN is aangesloten bij inkoopvereniging C.I.V. Superunie, die een gezamenlijk inkooppotentieel van ruim 25% van de markt vertegenwoordigt. Deze samenwerking biedt DEEN de mogelijkheid een groot gedeelte van het assortiment tegen zeer scherpe condities in te kopen. Goede inkoopcondities en het steeds weer verbeteren van afspraken zijn er dan ook op gericht het voordeel zo veel mogelijk aan de klanten van DEEN door te geven.

Topkwaliteit vers
De inkoop van groente en fruit geschiedt grotendeels zelfstandig, waarbij een zorgvuldige selectie wordt gemaakt uit de dagelijkse aanvoer op de diverse veilingen. De unieke aanpak van bloemen en planten bij DEEN wordt mede gewaarborgd door het rechtstreeks en zelfstandig inkopen op de veiling in Aalsmeer. Hierdoor worden kwaliteit, versheid, lage prijzen en een uitgebreid en gevarieerd aanbod gerealiseerd, zoals dat bij geen enkele andere supermarkt wordt geëvenaard. DEEN beschikt tot slot over een eigen centrale slagerij waar uitsluitend de beste kwaliteit vlees wordt verwerkt door zo'n 40 vakslagers. De moderne inrichting en apparatuur garanderen dat voldaan wordt aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit en hygiëne.

Hoe bereik je als supermarkt de top in klantenbinding, vloerproductiviteit en verskwaliteit? Door ervoor te zorgen dat je organisatie op orde is: sterk, strak en slagvaardig. Dat lukt alleen als je zoveel mogelijk in eigen hand hebt. Dat doet DEEN met de inkoop van vers, een eigen slagerij en twee moderne distributiecentra.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

meer dan 250

Oprichtingsjaar

1933

Milieubeleid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij DEEN
Bij DEEN realiseren wij ons dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen ten aanzien van het milieu en onze omgeving. Maatschappeliijk verantwoord ondernemen staat bij ons dan ook hoog op de agenda.

Binnen onze bedrijfsvoering hebben wij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) onderverdeeld in vijf pijlers: Duurzaam, Sociaal, Gezondheid, Medewerkers en Milieu. Deze pijlers hebben allen hun eigen logo.

Duurzaam
DEEN vindt het belangrijk om samen met haar leveranciers samen te werken aan een duurzame productie. Veel van onze producten dragen daarom ook een duurzaam label. U kunt daarbij denkenaan het fairtraide label, DEEN biologisch of MSC gecertificeerde vis.

Sociaal
Bij DEEN staan lokale en sociale betrokkenheid hoog in het vaandel. Het is voor ons vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan lokale initiatieven en sport. Samen kun je veel doen! Daarom organiseren wij bijvoorbeeld de DEEN Jeugdsponsoractie.

Gezondheid
Bij DEEN vinden wij gezondheid heel erg belangrijk. Daarom willen wij als supermarkt een bijdrage leveren aan de gezondheid van onze klanten. Een gezonde leefstijl en goede informatievoorziening zijn daarom twee van onze speerpunten.

Medewerkers
DEEN is één van de grootste werkgevers in de omgeving. Het respectvol behandelen van mensen binnen en buiten onze organisatie staat voorop. Daarnaast worden er vele opleidingen verzorgd voor onze, altijd klantvriendelijke, medewerkers.

Milieu
Bij DEEN realiseren wij ons dat onze bedrijfsvoering van grote invloed kan zijn op het leefmilieu. Daarom spant DEEN zich in om initiatieven te ontplooien die deze wereld beter beschermen voor volgende generaties. Denk hierbij aan een verantwoorde afvalstroom, groene stroom of afgedekte koelingen.

Milieukeurmerken

Onze partners