DEKRA Certification

Adres

Utrechtseweg 310
6812 AR Arnhem

Telefoon 088 968 39 84

Website http://www.dekra-certification.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Wereldwijde dekking, lokale kennis en ondersteuning

Ruim 28.000 werknemers in meer dan 50 landen zetten zich in voor de waarborging van veiligheid en kwaliteit in het leven van mensen op het gebied van technologie, mobiliteit en het milieu. Onze diensten zijn gegroepeerd in drie business units: Automotive, Industrial en Personnel. DEKRA Certification maakt onderdeel uit van de wereldwijde DEKRA Groep en de business unit DEKRA Industrial.

Binnen deze business unit voorzien meer dan 6.000 experts in de behoeften van 70.000 industriële klanten over de hele wereld op het gebied van automotive, bouw & installatie, infrastructuur, energieopwekking & distributie, kwaliteitsmanagement, olie & petrochemie, machines, elektrische en elektronische productie, medische hulpmiddelen en gezondheidszorg.

DEKRA Certification houdt zich bezig met het testen, inspecteren en certificeren van elektrische en elektronische producten en componenten, medische hulpmiddelen, apparatuur die wordt gebruikt in een potentieel explosieve omgeving, en het toetsen en certificeren van managementsystemen en personen. In Nederland is KEMA-KEUR een van de bekendste certificatiemerken die wij uitgeven.

Werknemers

meer dan 250

Oprichtingsjaar

1925

Milieubeleid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een steeds belangrijker thema voor bedrijven. Tegelijkertijd is het complex om aan te tonen wat uw organisatie precies doet op dit gebied. Met behulp van de MVO Prestatieladder kunt u dit inzichtelijk maken. DEKRA kan de certificering voor u verzorgen en begeleidt u op weg hiernaartoe.

De prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) worden al enige tijd gemeten en geregistreerd. In tegenstelling tot de norm ISO 26000, die een richtlijn is, is de MVO Prestatieladder geschikt voor certificeringsdoeleinden. Zo kunt u aantonen dat uw organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt. De MVO Prestatieladder voldoet aan de criteria voor duurzame inkoop van de Nederlandse overheid. U kunt de ladder eenvoudig integreren in bestaande managementsystemen zoals ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001.

Indicatoren en niveaus
De MVO Prestatieladder werkt met 33 prestatie-indicatoren die betrekking hebben op sociale kwesties (22 indicatoren), winstgerelateerde kwesties (3 indicatoren) en milieugerelateerde kwesties (8 indicatoren) en is geschikt veel zowel grote als kleine bedrijven. De ladder bestaat uit 5 niveaus, waarbij u zelf kunt bepalen op welk niveau u start. Begint u op niveau 1, dan wordt u voor de duur van een jaar gecertificeerd en zet u in deze periode stappen met als doel het bereiken van niveau 2. Op niveau 2 zet u stappen om niveau 3 te bereiken. Op niveau drie ontvangt u een certificering voor drie jaar. Bedrijven op de hoogste niveaus, 4 en 5, geven blijk van nog hogere prestaties op het gebied van MVO.

Waarom certificering door DEKRA?
DEKRA voert als certificeringsinstituut deze audit voor u uit. Daarnaast bieden we ondersteuning op weg hiernaartoe. Onze organisatie staat voor een hoge kwaliteit dienstverlening en veel kennis, ook van uw branche. U werkt altijd met één projectteam en één vast aanspreekpunt. Onze experts kunnen ook andere certificeringen voor u verzorgen. Door audits te combineren bespaart u zowel tijd als geld.

Onze partners