Delo BV

Adres

Industrielaan 24
5406 XC Uden

Telefoon 0413-273 055

Website https://www.delo.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Delo is in 1983 opgericht als groothandel voor gebruikt kantoormeubilair. Standplaats destijds was De Loods in het dorp Volkel. De naam Delo verwijst nog naar deze locatie. Sinds de oprichting in 1983 is Delo in de loop der jaren uitgegroeid tot een gespecialiseerde onderneming voor kantoorartikelen, -inrichting en -machines.

In de jaren 90 werd het productaanbod uitgebreid met kantoorartikelen en in 1996 zijn daar de kantoormachines aan toegevoegd. Zo is Delo uitgegroeid tot totaalleverancier van kantooromgevingen. In 2010 vond de overname door Wiltec B.V. plaats. Door de krachten te bundelen worden het totaalaanbod en de mogelijke kantooroplossingen nog breder. Er volgen nog enkele andere overnames en Delo groeit uit tot een professionele facilitaire partner. Als onderdeel van Wiltec is Delo de afgelopen jaren steevast uitgeroepen tot Best Managed Company.

De laatste uitbreiding in de product- en dienstverlening van Delo is koffie van Ricolth Uthen. Zowel de koffie, de koffieautomaten en de service kan Delo leveren.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1983

Milieubeleid

Samen met Wiltec hebben we een MVO-beleid opgesteld. Hierin staan milieu, mens en maatschappij centraal. Delo denkt na over de effecten die de bedrijfsactiviteiten hierop hebben en zo is MVO vanzelfsprekend onderdeel van de bedrijfsvoering. Bekijk hier het MVO boekje van Wiltec voor een compleet overzicht.

Milieu (omgeving)
Een bewust milieubeleid is onderdeel van onze bedrijfsvoering. Om dit concreet te maken wordt deze ambitie vertaald naar jaarlijkse doelstellingen. Hierbij wordt gewerkt met een in eigen huis ontwikkeld milieu-management-systeem, dat gecertificeerd is conform ISO 14001. Bij het nemen van alle interne maatregelen staat bronbestrijding bovenaan. Zo worden bijvoorbeeld onze afgeschreven printers met maximaal respect voor het milieu gerecycled door IT-recycling.

Producten en diensten
In de selectie van leveranciers en producenten worden verschillende overwegingen van maatschappelijk belang meegenomen. Wij werken uitsluitend met leveranciers die expliciet bevestigen geen gebruik te maken van kinderarbeid en tevens goede maatregelen treffen om op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze te produceren. In samenwerking met onze partners bieden wij onder andere Cradle to Cradle bureaustoelen aan, die gemaakt worden van 100% herbruikbare materialen, recyclen we ingezamelde toners, worden vergadertafels geproduceerd die grotendeels zijn gemaakt van plastic uit de Amsterdamse grachten en compenseren we energiegebruik van kantoormachines met zonnepanelen.

Maatschappij
Delo en Wiltec ondersteunen diverse initiatieven op maatschappelijk gebied. Denk aan sponsoring van sportverenigingen, verenigingsinitiatieven of charitatieve instellingen. Daarnaast ondersteunen we diverse specifieke projecten en verschillende lokale en nationale evenementen. Alle aanvragen worden zorgvuldig in behandeling genomen en aan het geldende beleid en budget getoetst.

Kwaliteitsborging
Om de kwaliteit van geleverde producten en diensten van Delo en Wiltec te onderstrepen en te waarborgen hebben we diverse kwaliteitscertificaten (waaronder VCA) én zijn we lid van verschillende brancheverenigingen. Een overzicht van alle certificeringen kunt u hier bekijken.

Bedrijfsethiek
Binnen onze organisatie gelden richtlijnen voor het omgaan met medewerkers, klanten, leveranciers en overige instanties en organisaties. In een intern handboek zijn hiervoor specifieke kaders opgesteld. Van alle medewerkers wordt verwacht dat zij op de hoogte zijn van deze richtlijnen en dat zij deze naleven.

Personeelsbeleid
Wiltec en Delo hechten veel waarde aan een goed personeelsbeleid. Onze gedachte is dat wij alle medewerkers zoveel mogelijk moeten stimuleren om het takenpakket goed uit te voeren; maar ook voldoende kansen moeten bieden voor opleiding en ontwikkeling. Daarnaast wordt met het Wiltec Gezondheidsplan veel aandacht besteed aan de gezondheid, vitaliteit en het welzijn van onze medewerkers.

Twitter @DeloBV

Onze partners