Doepark Nooterhof

Adres

Goertjesweg 1
8013 PA ZWOLLE

Telefoon 0888508342

Website http://www.doeparknooterhof.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Midden in Zwolle ligt Doepark Nooterhof, een prachtige groene oase waar jong en oud volop geniet en kennis maakt met allerlei aspecten van een groene leefomgeving. Doepark Nooterhof is een park dat bruist van de natuuractiviteiten. Natuurliefhebbers, gezinnen, schoolkinderen, leerlingen en studenten, maar ook medewerkers van bedrijven en instellingen, kunnen hier leren van en over natuur en milieu.

Earthship

In het hart van het park staat het Earthship, het toonbeeld van duurzaam bouwen. Initiatiefnemer is SWZ, die ter ere van hun 100 jarig bestaan samen met Landstede en veel vrijwilligers het Earthship van de grond af aan opbouwde. Ecoarchitect Michael Reynolds maakte in zijn ontwerp zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke en gebruikte materialen. Ruim 1000 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen vormen de bouwstenen voor dit bijzondere klimaatneutrale gebouw.

Tuinen

Er zijn verschillende soorten tuinen aangelegd, zoals een kruidentuin, een boerentuin en een tuin met ‘vergeten’ groentes. Ook bessen, kruisbessen en verschillende soorten appelbomen zijn aangeplant. De tuinen worden verzorgd door vrijwilligers van Landstede.

Het Theehuis

Het Theehuis Earthship is niet alleen een bezoek waard vanwege zijn locatie in het Earthship, maar ook door het aangeboden assortiment. Streekproducten en bijzondere theesoorten vormen de basis.
De streekgebonden gerechten en producten komen van bedrijven uit het Overijsselse Vechtdal en de directe omgeving. Gasten van het theehuis hebben een royale keuze uit verschillende theesoorten die voorzien zijn van het keurmerk Max Havelaar en/of het EKO keurmerk.

Waterspeeltuin

Doepark Nooterhof is een geliefde plek voor kinderen, mede door de waterspeeltuin, waar kinderen heerlijk met water kunnen spelen. En terwijl zij bezig zijn, kunnen ouders en begeleiders op het terras genieten van een drankje en een hapje. 

Vergaderzalen
Doepark Nooterhof beschikt over diverse vergaderzalen, geschikt voor gezelschappen van 10 tot 50 personen. Vergaderarrangementen vanaf € 9,75. 

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2009

Milieubeleid

In de tuinen wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. 
In het Theehuis wordt voornamelijk gewerkt met streek- en biologische producten en producten met een Max Havelaar of EKO-keurmerk. 
Samen met afvalverwerker ROVA is een milieustraatje geplaatst.

Het Theehuis haalt een deel van de energie uit zonne-energie. 

Twitter @nooterhof

Onze partners