Dopper

Adres

Gonnetstraat 26
2011 KA Haarlem

Telefoon 023 7370445

Website http://dopper.com/nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Het ontstaan van de Dopper-fles

Dopper wil ervoor zorgen dat er geen wegwerpwaterflessen meer in onze wateren terechtkomen. Elke minuut belandt een vrachtwagen vol plasticafval in onze oceanen. In diezelfde minuut worden wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflesjes gekocht. Toeval? Dacht het niet. Dit plasticafval verdwijnt niet. Het breekt enkel af in steeds kleinere stukjes. En bedreigt onze oceanen nog millennialang. Dat kan beter.

Dopper's oprichter Merijn Everaarts besloot om actie te ondernemen. Hij organiseerde een ontwerpwedstrijd om het duurzaamste alternatief voor de wegwerpwaterfles te vinden. Het resultaat? De Dopper-fles. Een duurzame waterfles die mensen in staat stelt om herbruikbare waterflessen over wegwerpwaterflesjes te verkiezen. 

Dopper Water Tap: gemaakt om gedrag te veranderen

In 2022 zette Dopper de volgende stap in de strijd tegen plasticvervuiling: de Dopper Water Tap. Uit onderzoek blijkt dat mensen het hervullen van hun waterfles bij openbare watertappunten onhandig vinden. Terwijl je met het grootste gemak een wegwerpwaterflesje koopt. Het is Dopper's ambitie om de manier waarop we water drinken te veranderen. Het moet makkelijk, leuk en vanzelfsprekend zijn om je fles te vullen bij een watertappunt. 

  • Het druppelvormige interface met meer dan 200 persoonlijke, positieve berichten communiceert met gebruikers en motiveert hen om hun fles te hervullen.
  • Een gepersonaliseerd dashboard geeft de eigenaar van de tap inzicht in de impact die de organisatie maakt in de strijd tegen plasticvervuiling.

Samen kunnen we het tij tegen plasticafval keren en van tappen de nieuwe norm maken.

Branche
Winkels
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

2009

Milieubeleid

Cradle to Cradle Certified® 
Het Cradle to Cradle Product Innovation Institute zet de wereldwijde standaard voor producten die zijn ontworpen om een positieve impact te hebben op mens en planeet. De certificering is het bewijs dat elke Dopper-fles is gemaakt met het grootst mogelijke respect voor de planeet, vanaf het ontwerp tot en met het einde van de levensduur. 

  • In 2022 werd Dopper het eerste en enige bedrijf dat Cradle to Cradle Certified® behaalde met het volledige assortiment (incl. accessoires).

  • In 2020 werd Dopper het eerste en enige bedrijf dat met alle flessen in het assortiment Cradle to Cradle Certified® behaalde.

  • In 2014 was de Dopper Original de eerste herbruikbare waterfles ter wereld die Cradle to Cradle Certified® (niveau Bronze) behaalde.

  • De Dopper Original is Cradle to Cradle Certified® Silver. De Dopper Insulated, Steel en Glass en accessoires zijn Cradle to Cradle Certified® Bronze.

     

Certified Carbon Neutral Company

In 2022 werd Dopper gecertificeerd als CO2-neutraal bedrijf. Het bedrijf heeft de totale broeikasgas-uitstoot officieel tot nul gereduceerd door zoveel mogelijk te minimaliseren. O.a.

  • Het zeetransport is CO2-neutraal dankzij het GoodShipping-programma.
  • Webshopbestellingen in Nederland worden per fietskoerier bezorgd, waardoor een geschatte 1.000 kg CO2-uitstoot per jaar wordt bespaard.

Milieukeurmerken

Twitter @DopperBottle

Onze partners