Dr. Jetske Ultee Skincare Centre B.V.

Adres

Westplein 6
3016 BM Rotterdam

Telefoon +31 (0)10 43 63 276

Website https://www.dr-jetskeultee-skincare.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Dr. Jetske Ultee is onderzoekarts in de cosmetische dermatologie met een populaire blog over de wereld van cosmetica en een eigen huidverzorgingslijn Uncover Skincare. 

Haar producten bevatten alleen milde en werkzame ingrediënten in hoge concentraties die écht wat doen voor de huid, en klachten kunnen verbeteren en voorkomen. 

Denk qua behandeling aan bijvoorbeeld Salicylzuur Hyaluronzuur en Rosacea
Ook heeft Dr. Ultee nu een artikel geschreven waarin alles staat wat iemand moet weten over wat de beste zonnebrand is.

Ook Acne is natuurlijk een veel voorkomend huidprobleem, waarbij wij ook Patches aanraden.
De meeste huidproblemen kunnen echter ook voorkomen of verminderd worden door simpelweg een beter eetpatroon.

Let daar dus ook op.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2009

Milieubeleid

Het is voor Dr. Jetske Ultee niet alleen belangrijk dat alle producten die worden ontwikkeld, veilig zijn voor de huid. We kijken ook naar de veiligheid voor onze natuur. Hoewel wij misschien maar een heel klein plekje innemen in dat verhaal, proberen we toch op elk vlak – van ingrediënt tot productieproces en verzending – de meest duurzame oplossing te kiezen.

Onze verzenddozen en ander papier 

Zo zijn we de afgelopen tijd best heel druk bezig geweest met onze verpakkingen. Om te beginnen met de dozen waarin de producten worden verstuurd, maar ook met het vulmateriaal daarvan. Op de dozen zie je als het goed is het keurmerk FSC. Die afkorting staat voor Forest Stewardship Council en staat voor verantwoord bosbeheer. Dat wil zeggen dat ons karton en papier gemaakt zijn van hout dat is geproduceerd volgens strenge regels. Regels die onder meer gaan over legale houtkap, bescherming van de natuur en over de rechten en het welzijn van de lokale bevolking en arbeiders. Op de website die je onder het logo ziet staan, kun je hierover nog veel meer informatie lezen (www.fsc.org).  

Nieuwe opvulchips 

We hebben pas ook gekozen voor ander vulmateriaal voor in de dozen. De ‘schuimpjes’ die we nu gaan gebruiken, zijn namelijk weer een beetje liever voor ons milieu. Ze zijn gemaakt van biomaïs. De opvulchips (de vormpjes lijken een beetje op chips) zijn composteerbaar (volgens het certificaat US ASTM D6400, www.astm.org en de Europese normen EN 13432, www.european-bioplastics.org). In contact met water of vocht, zal het materiaal direct afbreken. Je mag de chips daarom ook gewoon samen met het biologisch afval weggooien. Een ander aardig punt om erover te vermelden, is dat de chips zo licht zijn, dat ze bij het transport uiteindelijk voor brandstofbesparing zouden moeten zorgen.  

Welke verpakkingen zijn recyclebaar? 

Veel van onze productverpakkingen zijn recyclebaar. Die flessen mogen daarom gewoon bij het plastic afval. Dat geldt alleen niet voor de Concealer, Bronzer, Powder en de beide Serums. Die moet je dus even apart weggooien.  

The New Plastics Economy 

Dr. Jetske Ultee heeft recent The New Plastics Economy Global Commitment van de Ellen MacArthur Foundation ondertekend. Een wereldwijd initiatief dat als doel heeft dat er in 2025 alleen nog maar plastics worden gebruikt die volledig recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn. In die ‘nieuwe plastic economie’ belandt er straks geen plastic meer in het milieu, maar gebruiken we de verpakkingen en andere materialen gewoon steeds opnieuw. Een mooi streven, waaraan dr. Jetske Ultee graag wil meewerken.  

Groene postbezorging 

En het laatste nieuws: we versturen onze pakketjes via PostNL inmiddels CO2-neutraal. Dat houdt in dat we onze CO2-uitstoot helpen compenseren door samen met PostNL te investeren in duurzame projecten. Het principe: hoe meer pakketjes, hoe groter onze bijdrage.

Twitter JetskeUltee

Onze partners