DUTCH PICTURE INDUSTRY

Adres

Ottho Heldringstraat 3
1066 AZ Amsterdam

Telefoon 020-7077343

Website http://www.dutchpictureindustry.com/

Locatie

Bedrijfsprofiel

DUTCH PICTURE INDUSTRY is een internationaal opererend film productiebedrijf opgericht in 2004 en gevestigd in Amsterdam. Met onze producties inspireren en motiveren wij onze kijkers. Wij geloven in het visualiseren van de mooie dingen van het leven om een positieve verandering in het dagelijks leven van velen te realiseren. DUTCH PICTURE INDUSTRY legt de focus op de unieke verhaal achter de mens, zijn ervaringen en zijn spectaculaire of dagelijkse omgeving. Deze ervaring geeft ons de mogelijkheid om elk idee op een veelzijdige manier, om te zetten in een visueel beeld.

Wij maken feature length documentaires voor televisie of korte promotie films voor opdrachtgevers. Een bekende productie is de 13delige televisie serie was Going South. Een eco roadmovie  op de fiets van noord naar Zuid Amerika. Een unieke mix van avontuur en schoonheid van omgeving en zoektocht naar duurzame lifestyle.

Deze serie is in het seizoen 2010/2011 door de AVRO uitgezonden en aan meer dan 30 landen internationaal verkocht. In 2012 hebben we in opdracht  van Discovery een documentaire geproduceerd, over avonturier Ralph Tuijn. In 2013 maken we een internationale documentaire over Oman en een VOCschip wat daar in 1763 is gezonken. Een overzicht van onze overige producties is te vinden op www.dutchpictureindustry.com

Met onze opdrachtgevers brengen we visie en passie tot een helder concept. Vanuit een voortdurende creatieve drive realiseren we op maat gemaakte filmproducties voor TV, internet en promotie. 

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2004

Milieubeleid

Duurzaamheid zit in de genen van ons bedrijf. Dit is terug te vinden in onze producties maar ook in de wijze van produceren.

Om die duurzame visie vorm te geven, hanteren wij een ‘green policy’. Door duidelijk keuzes te maken in de toeleveranciers en de aanschaf van productie middelen worden aanzienlijke milieu winsten gehaald en kosten bespaard. Deze policy stelt een paar simpel duurzame regels voor onze producties. Van scheiden van afval, biologische catering, recycling en gebruik van OV tot aan het gebruik van het eco-font.

Ons bedrijf biedt jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans zich binnen ons bedrijf te ontwikkelen. Wij zitten in Nieuw-West, Amsterdam vanwaar wij dikwijls betrokken zijn bij evenementen in de buurt. Om zichtbaar te zijn en buurtbewoners te inspireren met onze passie voor ons werk en de natuur.

Groene partners hebben wij gevonden in Natuurmonumenten, NKBV en Respect the Mountains. Wij ondersteunen hen in het behoud van natuurgebieden en ter promotie van de waarde van natuur.

Onze focus op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid hebben geresulteerd in 2009, dat we de de duurzame ondernemersprijs wonnen. In 2012 hebben we de tweede prijs gewonnen van de Green Film Making Competition, die door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is opgezet om de filmsector een duurzame impuls geven. Door de jury werden we geprezen voor de kwaliteit, innovatie en ambitie. Daarnaast is deze korte film officieel geselecteerd als de Nederlandse inzending voor de Oscars in 2013. En heeft meerdere internationale nominaties in de wacht gesleept. Op het 62ste Trento Film Festival, heeft de film, de Mario Bello prijs in de wacht gesleept. 

De jury heeft de prijs toegekend onder de volgende motivatie:

In tien adembenemende minuten laat de film een ‘fictieve’ maar ook ‘mogelijke echte’ situatie zien, waarbij de kijker wordt meegenomen tot in de tragedie met een verbluffend onverwacht einde. 

Op deze en andere wijzen combineren wij ons commercieel talent met maatschappelijke betrokkenheid.

Twitter @DPImedia_agency

Onze partners