DutchCraft

Adres

Bramerslandstraat 22
5275 HG Den Dungen

Telefoon 0850609850

Website http://dutchcraftfashion.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Als startend bedrijf vinden wij dat er iets moest veranderen in de huidige kledingindustrie. Bijna al onze kleding komt uit lagelonenlanden met bar slechte leef en werkomstandigheden. Samen met zwaar bewerkte stoffen vinden wij dat dit anders kan. Als eerste merk presenteren wij basic T-shirts volledig ontworpen en gemaakt in Nederlandse naaiateliers. Dit om het ambacht weer terug te brengen naar Nederland, de lokale economie te steunen en door geen lange verzendprocessen en ongebleekte stoffen het milieu veel minder belasten.

En natuurlijk een super fijn T-shirt dat lekker zit. Een win-winsituatie toch?

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2018

Milieubeleid

Onze productie
DutchCraft heeft het duurzaam atelier met de grootste zorg geselecteerd. Dat de T-shirts in Nederland gemaakt worden wil nog niet altijd zeggen dat de kwaliteit ook goed is. Een eerlijke productie in eigen land, met steengoede kwaliteit. De coupeuses worden goed betaald voor hun ambachtelijke werk. Hierdoor is de prijs natuurlijk wat hoger. Ook gebruiken wij geen plastic!

Onze grondstoffen
Bij het produceren in eigen land houdt onze drijfveer niet op. Het overgrote deel van beschikbare katoen is zwaar vervuild en bewerkt met allerlei pesticiden en chloor. Dit is enorm slecht voor het milieu. DutchCraft werkt alleen met 100% organische katoen van een goede afkomst en met het GOTS® keurmerk. Dit betekent ook dat de stof fijner aanvoelt en langer mee gaat.

Wat is het GOTS® keurmerk?
Global Organic Textile Standard® (GOTS®) is een internationaal keurmerk voor kleding die voor tenminste 70 procent (te herkennen aan de tekst Made with organic) of voor minstens 95 procent (te herkennen aan de tekst Organic) uit biologisch geproduceerde materialen bestaat. De T-shirts van DutchCraft bestaan uit 100% biologisch geproduceerde katoen. Er zijn milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kledingstuk, eisen voor arbeidsomstandigheden. Er zijn ook milieueisen voor de verpakking en de fournituren. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Welke eisen stelt het keurmerk?
De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.

Milieukeurmerken

Twitter @DutchCraftMode

Onze partners