E-LIFT

Adres

Honderdland 354
2676 LV Maasdijk

Telefoon +31683215523

Website https://elift.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

De laadpaal van E-LIFT is volledig in het wegvak verzonken totdat de gebruiker hem nodig heeft. Op deze manier kan elektrisch laden mogelijk gemaakt worden op vrijwel elke locatie en elk terrein in woonwijken, industrieterreinen en stedelijk gebied!

Het jonge puur Hollandse bedrijf E-LIFT, is de ontwikkelaar van de Nederlandse verzonken laadpaal.
Deze toekomstbestendige en gebruiksvriendelijke laadpunten zijn een veilige en esthetische oplossing voor situaties waarin u geen ontsierende laadpaal wil die in de weg staat.

De simpelste ideeën zijn vaak de beste.

Het idee van een verzonken laadpaal ontstond toen een vergunning voor een ‘gewone’ laadpaal werd geweigerd i.v.m. het ontsierend karakter ervan. Dit bezwaar is eenvoudig weg te nemen door de laadoplossing ondergronds te plaatsen.

De laadpaal van E-LIFT is volledig in het wegvak verzonken totdat de gebruiker hem nodig heeft. Op deze manier kan elektrisch laden mogelijk gemaakt worden op vrijwel elke locatie en elk terrein in woonwijken, industrieterreinen en stedelijk gebied!

Een goed concept valt of staat met de uitwerking.

Het plaatsen ondergronds zorgt uiteraard voor een technische uitdaging. Het team van E-LIFT heeft hier innovatieve oplossingen voor gevonden, die inmiddels gepatenteerd zijn.

Solide constructie en eenvoudige montage
Het plaatsen van E-LIFT laadpaal vraagt geen speciale kennis. De E-LIFT is gehuisvest in een solide betonnen koker die slechts moet worden ingegraven. Ieder grondwerkbedrijf kan dit uitvoeren. Hierna wordt met een aantal eenvoudige handelingen de techniek aangebracht en aangesloten.

Alle techniek is ondergebracht in een ronde roestvrij stalen RVS buis. Deze kan in een handomdraai als geheel worden uitgenomen. Bij service wordt eenvoudig de gehele paal gewisseld.

Uitvoeringen
De E-LIFT laadpaal kan voorzien worden van 1, 2 of 4 laadpunten en is geschikt voor laden vanaf 3,7 kW t/m 22 kW*

Personalisatie
De E-LIFT kan geleverd worden met of zonder topleds, en met of zonder bedrijfslogo.

*Het maximale laadvermogen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals lokale regels en voorschriften, het type voertuig, de stroomaansluiting op uw locatie en het elektriciteitsverbruik van uw gebouw.

Wees één van de eersten met een E-LIFT laadoplossing bij u thuis

Wanneer u in het bezit bent van een elektrische auto, dan is een oplaadpunt aan huis wel zo handig. In tegenstelling tot publieke laadpunten is een thuislaadpaal altijd beschikbaar, en bent u altijd verzekerd van een voordelig opgeladen auto.

Maar heeft u geen zin in een ontsierende laadpaal op uw terrein die ook nog eens vandalisme gevoelig is? Dan is de verzonken laadpaal van E-LIFT de ideale oplossing!

De E-LIFT laadpaal wordt in de grond verzonken en staat daardoor niet in de weg wanneer u hem niet gebruikt. Een veilige en betrouwbare laadoplossing van Nederlands fabricaat, die eenvoudig via een app te bedienen is.

Naast interesse door bedrijven en gemeenten, is de E-LIFT laadpaal nadrukkelijk ook bedoeld voor particulieren. Op dit moment wordt door VDL een productielijn opgestart. We kunnen daarom nog niet exact aangeven wanneer we de laadpalen kunnen leveren, maar u kunt wel alvast vrijblijvend voorintekenen. U krijgt dan een plekje op de wachtlijst, en uiteraard houden we u dan op de hoogte van alle ontwikkelingen.

E-LIFT voor bedrijven/ondernemers

Een aantal jaar geleden heeft de Europese Commissie als doel gesteld dat de uitstoot van CO2 met 40% moet zijn verminderd in het jaar 2030. Op basis van dat doel zijn er plannen gemaakt om onder andere gebouwen en mobiliteit te verduurzamen. Een onderdeel van die plannen is het verplichten van oplaadpunten voor elektrische auto’s bij commerciële gebouwen vanaf 2020.

Laadpaal bij wet verplicht

Heeft u een bedrijfspand met meer dan 10 parkeerplekken? Dan moet u vanaf 2020 investeren in laadpalen voor elektrische auto’s. De richtlijn houdt in dat er in en bij gebouwen meer geïnvesteerd moet worden in energie-efficiënte systemen. Voor nieuwe gebouwen en gerenoveerde panden betekent dit dat vanaf 2020 per 10 parkeerplekken, minstens 1 laadpunt voor elektrische auto’s moet worden geïnstalleerd. Daarnaast moet de bekabeling voor bijkomende laadpunten al aanwezig zijn voor iedere 5 extra parkeerplekken.

Meer informatie E-LIFT laadpaal

Voordelen E-LIFT

De E-LIFT is toepasbaar in situaties waarin u geen ontsierende laadpaal wil, die in de weg staat. Denk aan bedrijfsterreinen waar ‘s ochtends vrachtwagens moeten kunnen laden en lossen, maar waar ‘s middags particuliere auto’s staan. Daarnaast is een laadpaal bij uw bedrijf een goede service richting zowel klanten als medewerkers en geeft het blijk van een toekomstgericht duurzaamheidsbeleid. E-LIFT kan de verzonken laadpaal oplossing leveren met 1, 2, of 4 laadpunten, inclusief de mogelijkheid om de elektriciteitskosten aan de gebruiker te factureren en het laadpunt te personaliseren.

Subsidies

Een laadpaal installeren vraagt om een investering. Gelukkig zijn er vanuit de overheid verschillende subsidies in het leven geroepen om u als ondernemer hierbij financieel te ondersteunen, zoals de MIA en VAMIL. Zo kunt u een bepaald percentage van het investeringsbedrag aftrekken van de winst, waardoor u minder belasting betaalt. Klik hier voor een rekenvoorbeeld.

De subsidieregelingen die de Rijksoverheid ter beschikking stelt, zijn samengevoegd en inzichtelijk op de website www.rvo.nl.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Daardoor zijn er meer openbare laadpalen nodig de komende jaren, want niet iedereen kan een elektrische auto op eigen terrein opladen. Voor gemeenten ligt hier een uitdaging om – in samenwerking met energieaanbieders- aan deze groeiende vraag gehoor te geven.

In bijna alle gemeenten in Nederland zijn er openbare/publieke laadpalen voor elektrische voertuigen te vinden. Nederland is hierin vooruitstrevend en heeft inmiddels de grootste dichtheid aan laadpunten ter wereld.

Laadpalen publieke ruimte

Goede locaties om een publiek laadpaal te plaatsen zijn bijvoorbeeld:

  • langs de straat
  • in parkeergarages
  • op het terrein van semi publieke bedrijven (bijvoorbeeld ziekenhuizen)

Het is niet altijd mogelijk op deze locaties een ‘traditionele’ laadpaal te plaatsen. Bijvoorbeeld omdat het terrein toegankelijk moet blijven in geval van een calamiteit. Door de laadoplossing van E-LIFT worden de mogelijkheden voor gemeenten om laadpalen te plaatsen aanzienlijk verruimd.

De basisgedachte achter de E-LIFT is uiteraard dat de footprint in het straatbeeld zo klein mogelijk gehouden wordt. De laadpaal is in verzonken toestand alleen zichtbaar door de LED verlichting aan de bovenzijde. Deze ledindicatoren zijn programmeerbaar. Denk aan Koningsdag (oranje), vorst (blauw) of roze zaterdag. Daarnaast zijn er mogelijkheden de laadpaal te personaliseren met bijvoorbeeld een gemeentelogo.

De simpelste ideeën zijn vaak de beste.

Het idee van een verzonken laadpaal ontstond toen een vergunning voor een ‘gewone’ laadpaal werd geweigerd i.v.m. het ontsierend karakter ervan. Dit bezwaar is eenvoudig weg te nemen door de laadoplossing ondergronds te plaatsen.

De laadpaal van E-LIFT is volledig in het wegvak verzonken totdat de gebruiker hem nodig heeft. Op deze manier kan elektrisch laden mogelijk gemaakt worden op vrijwel elke locatie en elk terrein in woonwijken, industrieterreinen en stedelijk gebied!

Wenst u meer informatie (productinformatie, offerte, verzoek tot samenwerking, verzoek tot reseller aanstelling), aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bereiken op onderstaande gegevens. Wellicht tot ziens! 

Arno te Linde CCO

+31 683215523
a.telinde@elift.nl
www.elift.nl

Branche
Mobiliteit
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2019

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners