EcoGo

Adres

Molenbrugweg 17
5712 RC Someren-Heide

Telefoon 06-5318062

Website http://www.ecogo.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Welkom bij EcoGo. Hierna volgt informatie over het ontstaan en de doelstelling van dit bedrijf.

EcoGo is vanuit de praktijk ontstaan in het peelgebied nabij Eindhoven, Helmond en Weert. In dit gebied hebben we een oude woning opgeknapt met als uitgangspunt zoveel mogelijk ecologische oplossingen toe te passen waarbij de gezondheid en het leefklimaat een belangrijke rol spelen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we veel zelf moeten uitzoeken en ontdekken (vanaf 2006 tot heden). Aangezien in dit gebied geen of nauwelijks ecologisch bouwmateriaal te krijgen is (met een goed advies en/ of begeleiding) hebben we dit gat ingevuld met EcoGo. Door de ervaring en het zelf werken met de producten is er een kennis ontstaan die we graag delen met andere mensen die ook op een ecologisch verantwoorde wijze willen (ver-) bouwen.

In 2010 is er ruimte ontstaan om deze activiteit naast de, nog doorlopende, verbouwing uit te voeren. We hebben inmiddels kennis vergaard op diverse terreinen, zoals elektriciteit en de magnetische velden en straling, dakisolatie, vloerisolatie, warmtewanden (met leem afwerking), leem en tadelak afwerking van binnenmuren en ecologische verf op basis van lijnolie, ect. We hebben een selectie gemaakt van producten waarmee we veel ervaring hebben en die we zelf kunnen leveren.

Andere producten kunnen we (meestal) ook leveren op aanvraag, maar kunnen we op dit moment nog niet op onze site vermelden.
De momenteel geplaatste producten zijn hoofdzakelijk de leemproducten van tierrafino voor wandafwerking (ook leemverf en tadelak (origineel Marokkaans stukwerk)). Daarnaast kunnen we ook al de verfproducten van Aquamaryn (Lijnolieverf uit Nederland) en Allbäck (100% natuurlijke lijnolieverf uit Zweden) leveren. Goede producten welke tevens milieuvriendelijk zijn en aangenaam in gebruik (geen vervelende dampen). Aangezien we zelf in de eindfase van de verbouwing zitten zijn we op dit moment nog maar voor een klein gedeelte voorraadhoudend. De overige producten kunnen binnen enkele dagen besteld worden (als geautoriseerd distributiepunt kunnen we wekelijks enkele malen worden bevoorraad).

Daarnaast is het mogelijk om ons via EcoKlus in te huren om bepaalde werkzaamheden duurzaam uit te voeren.
We hopen u te mogen begroeten, en dat u net zo enthousiast van onze producten wordt zoals wijzelf.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2010

Milieubeleid

EcoGo probeerd zo veel mogelijk materialen te hergebruiken, zoals bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal. Daarnaast hebben we producten die het milieu niet (of nauwelijks) belasten en zijn deze ook vaak milieuvriendelijk geproduceerd (cradle to cradle).

De restanten van bv lijnolieverf van Albäck en tierrafino leemproducten zijn 100% natuurlijk en belasten daardoor niet het milieu.

Onze partners