Ecolinde Natuurmatrassen

Adres

Groenmarkt 1
7201 HW Zutphen

Telefoon 0575 23 40 90

Website http://www.ecolinde.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Ecolinde is dé specialist in een natuurlijke en gezonde nachtrust. We maken niet alleen onze eigen biologische matrassen, dekbedden en kussens gewoon hier in Nederland, maar selecteren ook de beste producten van andere biologische fabrikanten. We zijn een trots familiebedrijf dat zich al sinds 1985 inzet voor natuurlijke producten in de slaapkamer. Lees hier meer over ons.

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2013

Milieubeleid

100% Natuurlatex

We gebruiken geen fossiele brandstof zoals aardolie als grondstof voor onze matrassen of textiel. Onze matrassen bestaan voor 100% uit natuurlatex. Dat is latex verkregen van het sap van de rubberboom en dus geen synthetische latex gemaakt van olie. Deze rubberbomen worden niet gekapt en groeien na het aftappen van het sap gewoon verder.

We selecteren al onze leveranciers en producten op basis van het QUL kwaliteitslabel (QUL staat voor The quality association for environmentally-agreeable latex mattresses). Aanvullend daarop garandeert het GOLS (Global Organic Latex Standard) dat de natuurlijke latex is verkregen op organic rubberplantages.

100% Biologisch katoen

Voor ons katoen kiezen we altijd voor kBA of GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Ook werken we voor de bekleding van onze boxspring samen met Designers Guild voor 100% gerecycled katoen. Niet-biologisch katoen is namelijk het gewas waarbij de meeste toxische middelen worden gebruikt tijdens de teelt, oogst en bij het bleken en verven.

Ons biologisch katoen wordt geteeld op een levende bodem die minimaal 3 jaar vrij is van toxische chemische groei- of bestrijdingsmiddelen. Enkel natuurlijke compost, gezonde planten in een rotatiecultuur en natuurlijke bestrijdingsmiddelen zorgen voor levende, lekker geurende katoenvezels en een goede gezondheid voor boeren en arbeiders.

Bedden van duurzaam hout

Voor onze massief houten bedden kiezen we voor duurzaam verkregen hout uit hernieuwbare bossen. De bedden Guus en Teun worden gemaakt van duurzaam hardhout uit Duitsland. Voor iedere boom wordt een boom terug geplant. Daarnaast gaan onze bedden minstens een mensenleven mee.

Milieukeurmerken

Onze partners