Ecosave Nederland

Adres

Noorderbaan 25
8256 PP Biddinghuizen

Telefoon 0321-332038

Website http://ecosave.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Ecosave Nederland is een leverancier van zonnepanelen en levert producten voor waterbesparing. Tevens bieden wij mogelijkheden voor onder andere reductie watergebruik en regenwatersystemen.

Zonnestroom

ZonnepanelenDe zon levert ons, in het noordelijk halfrond meer dan genoeg energie, om op jaar basis een woning zelfvoorzienend te maken. Zelfs hartje winter, als het vriest dat het kraakt, maar met een stralend zonnetje, zelfs dan levert de zon bijvoorbeeld al tot 50-70C warm water en tientallen kiloWatts aan stroom.

In ons eigen bedrijf en woning te Biddinghuizen, ecologisch gebouwd in 1995, hebben we de desbetreffende technieken toegepast en uitvoerig gemonitord.
Daaruit bleek dat vanaf april t/m september wij geen gas meer gebruiken voor warm water maar alles krijgen van de zon, buiten die periode is de behoefte aan warm water groter ivm. de verwarming. De verwarming hebben we dan ook gecombineerd met een laag temperatuur verwamingssysteem, zoals vloer- wandverwarming en een massieve leemkachel.
Dankzij deze combinatie, besparen we ruim 60% aan gas en wij streven door innovatie verder te gaan tot >90% besparing !

Om warm water door de zon op te wekken, is niet veel ruimte nodig, ca. 1,8m2 tot 3,2m2 collectoroppervlak, dat levert voldoende voor 120 tot 240L warm water.
Voor elektriciteit, heeft men meer oppervlakte nodig, ca. 1m2 voor ca.150kWh aan opbrengst.

Zonne-energie de enige echt schone energie die ook veel kan betekenen voor u.

Water

WaterbesparingOnze aarde is ons thuis, wij mensen genieten van ons eten en drinken, we douchen en wassen ons zelf onze kleren onze kinderen. We doen de afwas, koken met water, verzorgen de dieren, ons huis en eventuele auto, tuin enz.

Maar weten wij ook van de 1,4 miljard m3 water op aarde aanwezig, daarvan 97% uit zout water bestaat en 0,3% bruikbaar zoet water en de rest ijs is?

Het water dat wij gebruiken kunnen we zuiveren, alleen dit wordt steeds moeilijker omdat er zoveel chemische stoffen in terecht komen welke er niet of nauwelijks uitgehaald kunnen worden.Door de verdroging en deze nodige zuiveringen wordt het steeds duurder om schoon water uit de kraan te verzorgen.

Het grondwater waar wij nu vooral ons drinkwater vandaan halen raakt op door de grote hoeveelheden die wij per persoon gebruiken, dit is 136 liter per dag!
De oplossing wordt gezocht in het zuiveren van oppervlakte water door grote installaties, wat weer extra kosten. Door slim met water om te gaan kan veel worden opgelost .

  • Door gebruik van regenwater voor wasmachine, wc, auto, dieren en tuin
  • Door gebruik van waterbesparende perlators op de kraan
  • Door gebruik van waterbesparende douchekoppen
  • Door gebruik van composttoiletten
  • Door gebruik van eigen afvalwaterzuivering

 

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1995

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners