Escape the System

Adres

Voorstraat 44
8801 LD Franeker

Telefoon 0628044538

Website http://degroenemodeacademie.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Wat is dat, groene mode?

Groene mode is gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals biologische GOTS gecertificeerde stoffen, linnen of hennep, iedereen die er aan werkt krijgt een eerlijk loon, lokaal geproduceerd in Nederland zodat je de kleding zo weinig mogelijk kilometers af laat leggen. Groene mode gaat niet alleen om het kledingstuk maar het hele productieproces wat zal leiden tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Iets nieuws leren, een cursus groene mode volgen of kleding laten maken op bestelling, dat is wat we doen bij Escape the System!​

Wij hebben een uniek concept maar verwachten dat dit binnen een paar jaar zal veranderen. We willen geen miljoenen kilo's afval meer, we willen slow fashion, we willen weten wie onze kleding maakt, en we willen het van duurzame materialen; uit respect voor de schepping, voor de natuur. Wellicht denk je weleens dat het geen zin meer heeft, dat zou kunnen, maar als je je ecologische voetafdruk verkleint dan heb je als persoon in ieder geval je best gedaan!

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Wij maken kleding en andere textielwaren van milieuvriendelijke, natuurlijke materialen, op bestelling. Behalve de stoffen, vindt de productie plaats in Nederland. Dit is niet uit nationalisme maar met het doel lokale productie te stimuleren en zo je ecologische voetafdruk te verkleinen. Mensen krijgen een eerlijk loon voor hun werk, je kunt bij ons dan ook gemakkelijk achterhalen wie aan jouw product heeft bijgedragen.

Zeer weinig afval door te werken met doorlopende collecties en made to order. Wij geven tevens les in het atelier en op locatie waar de knipresten weer worden gebruikt voor materialen kennis en het maken van een stalenboek.

Wij schenken biologische koffie en thee, wassen onze producten met azijn, verven stoffen met plantaardige verfstoffen.

Onze collectie hennep en linnen breidt zich steeds verder uit. Hennep wordt standaard biologisch geteelt en wordt voor vele doeleinden gebruikt waaronder het produceren van textiel. Het groeit in de Sahara en het groeit in een Nederlands klimaat. Certificering zou dit product alleen maar duurder maken.

Wij gebruiken ´Boerderijstroom´ uit Harlingen, lokale groene stroom voor ons bedrijf en gezin.

Ons pand aan de Voorstraat in Franeker is duurzaam verbouwd, het is volledig geisoleerd en zowel binnen als buiten plantaardig geverfd. Dit is niet alleen beter voor onze eigen gezondheid maar ook zeker voor de schilders! De vloeren en stoffering is van natuurlijke materialen. Het is een prachtig, klassiek en kleurrijk geheel geworden waar veel mensen zich snel thuis voelen.

Milieukeurmerken

Onze partners