Firma van Meer

Adres

Creilerpad 14
8312 RE Creil

Telefoon 0683162945

Website http://www.firmavanmeer.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Firma Van Meer in Creil is een modern tulpenteeltbedrijf met 100 hectare tulpenbollen en jaarlijks worden er 35 miljoen tulpen gekweekt in de eigen broeierij.
Jordi van Meer heeft de algemene praktische leiding in het bedrijf en vader Jan ontfermt zich over de handel.

Sinds 1968 is het bedrijf gevestigd aan het Creilerpad 14. Piet van Meer kwam met zijn gezin van een gemengd bedrijf in Noord-Brabant zonder uitbreidingsmogelijkheden naar de Noordoostpolder. Jan was toen 14 jaar jong. Het gemengde bedrijf met koeien en akkerbouw werd voortgezet. In 1970 volgde de eerste bloementeelt, waaronder tulpen. Vijf jaar later nam Jan het bedrijf over en werd de veeteelttak afgestoten. Toen in 2004 zijn zoon Jordi in het bedrijf kwam werd volledig overgestapt op tulpen.

Werknemers

1 tot 25

Milieubeleid

Firma Van Meer teelt 100 hectare tulpen. Alle bollen worden geplant in netten op een spoorafstand van 1.80 meter. De bollen worden geplant in de maanden oktober en november. De eerste maanden wortelen ze en vanaf januari komen de eerste tulpen boven de grond. Het selectiewerk waarbij zieke en verkeerde tulpen worden verwijderd start in maart en gaat door tot nadat de bloemen gekopt zijn.

Milieukeurmerken

Onze partners