FirmoWood

Adres

Grote Bottel 7a
5753 PE Deurne

Telefoon 0493-326086

Website http://www.firmowood.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

FirmoWood is thermisch gemodificeerd hout. Of, met andere woorden, met stoom en onder hoge druk verduurzaamd hout. Het thermisch modificeren van hout is een innovatieve manier om de levensduur van hout te verlengen. Doordat bij het proces enkel gebruik word gemaakt van water en hitte, is het bovendien zeer milieuvriendelijk.

Branche
Industrie
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2008

Milieubeleid

De gepatenteerde FirmoLin Technologie is wat FirmoWood onderscheid van andere thermisch gemodificeerde houtproducten. Dankzij deze technologie is het mogelijk om het hout onder extreme druk en hitte te modificeren, zonder dat het hout zijn mechanische eigenschappen verliest. Het levert een product op wat duurzaam, milieuvriendelijk, vormvast, makkelijk bewerkbaar én betaalbaar is.

Bij veel modificatie technieken wordt het hout op een bepaald punt in het proces "gebakken" naar een vochtpercentage van 0%, om in een later stadium het vochtpercentage weer omhoog te brengen. Dit verlengt de levensduur van het hout, maar verzwakt de celstructuur en maakt het hout broos en kwetsbaar. De FirmoLin Technologie slaagt er in om het vochtpercentage gedurende het gehele proces op een constant niveau te houden. Hierdoor behoudt FirmoWood zijn natuurlijke, flexibele eigenschappen en wordt het niet broos, terwijl tegelijkertijd de levensduur van het hout verlengt wordt.

Twitter @FirmoWood

Onze partners