Flyershop

Adres

Ame 60
9204 EX Drachten

Telefoon 0512-347 26 33

Website https://flyershop.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Waarom Flyershop?

Klanten van morgen kiezen bewuster kies daarom voor Flyershop.nl. Een website dat alleen milieuvriendelijk drukwerk verkoopt op basis van plantenolie inkt. Wij staan voor 100% recycling en een verantwoord omgang van papier.

Branche
Grafimedia
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2017

Milieubeleid

Flyershop gebruikt uitsluitend gecertificeerd gerecycled papier

Flyershop gebruikt bij al haar producten uitsluitend gerecycled papier met het milieulabel “Blauwe Engel” of het Europese Ecolabel “Euro Flower”. Hierdoor kan Flyershop de hoge ecologische normen van het door haar toegepaste kringlooppapier garanderen. Voor documenten met milieulabel de “Blauwe Engel”, moeten de verwerkte papiervezels worden gemaakt van 100% gerecycled papier.

Waarom gerecycled papier?

Flyershop beschermt bomen van ontbossing, natuur speelt een belangrijke rol in ons leven en daardoor wordt er alleen gebruik gemaakt van gerecycled papier.

Het gebruik van inkten op basis van plantaardige olie

Bij het drukken wordt gebruik gemaakt van minerale olie-vrije drukinkt. Ook kleuren die geproduceerd konden worden op basis van dierproeven worden absoluut niet toegepast. Vaak zijn mineraal olie bevattende onderdelen voor bijna 100% vervangen door ingrediënten op basis van plantaardige olie. Ook zijn onze drukinkten palmolie vrij en vervangen door boomhars en soja- en lijnzaadolie. Toepassingen van kleuren op basis van plantenolie hebben in het drukproces in combinatie met gerecycled papier ook minder energie nodig dan de conventionele drukinkten. Bovendien zijn deze kleuren biologisch lichter afbreekbaar dan de drukinkten op minerale oliebasis.

Mineraal olievrije kleuren zonder giftige zware metalen.

Bindmiddelen zijn een integraal onderdeel van drukinkten die zijn gebaseerd op plantaardige olie in plaats van de gebruikelijke minerale olie. Ook zware metalen als grondstof zoals lood, arseen, cadmium, seleen, antimoon, kwik en chroom worden bewust weggelaten.

Milieukeurmerken

Onze partners