FOODbazar

Adres

Lekdijk 62
2967 GC Langerak

Telefoon 0184609311

Website https://www.foodbazar.nl/nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Een netwerk van kleine producenten en importeurs op gebied van bijzonder eten en drinken. Van bijzonder desembrood, via typisch Hollandse streekproducten en verse vis, schelp- en schaaldieren tot aan exotische specialiteiten, wijn en gedestilleerd en producten van 'ongewenste' dieren.

Wij willen een bijdrage leveren aan de culinaire biodiversiteit, de levensvatbaarheid van ambachtelijke producenten en de sociale leefbaarheid van het platteland. Daarnaast zijn de producten vrijwel zonder uitzondering biologisch (al dan niet gecertificeerd), is dierenwelzijn een belangrijk criterium evenals het tegengaan van verspilling. Voorop staat dat producten in culinair opzicht de moeite waard zijn omdat wij van mening zijn dat voedsel dat niet lekker is per definitie ook niet duurzaam is.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Soms lijkt er frictie te bestaan tussen de verschillende opvattingen met betrekking tot duurzaamheid. Wat wij doen lijkt door de nagestreefde kleinschaligheid vaak in strijd met milieudoelstellingen. Immers, dunne stromen en veel partners leiden per definitie tot veel foodmiles. Aan de andere kant leidt het omgaan met voedsel als een soort van commodity zoals bij de voedingsindustrie en het grootwinkelbedrijf veelal tot excessen die het gevolg zijn van het permanente streven naar winstmaximalisatie wat o.a. leidt tot een excessief streven naar schaalgroottevoordelen en een afnemende kwaliteit van producten.

In het primaire proces leidt dit tot inzet van pesticiden, (kunst)mest, verminderde aandacht voor dierenwelzijn en sociale aspecten. Producten worden aangeopast aan de eisen van het grootwinkelbedrijf en niet aan de eisen van de kritische consument. In de praktijk betekent dit een beperkt aanbod op gebied van versproducten en zuivel en pogingen de diskwaliteit van de producten en componenten te maskeren met suker, zout en andere smaakversterkers. 

Twitter @FOODbazarNL

Onze partners