Future Life Research BV

Adres

Vlijtseweg 130
7317 AK Apeldoorn

Telefoon 055-844 3627

Website http://www.futureliferesearch.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Sociale innovaties voor het onbekende

Future Life Research BV (FLR) is een kleine start-up met grote ambities. Onze missie: wereldwijde verdubbeling van positief gedrag, bereikt in 2030. Deze missie is geïnspireerd door de Social Development Goals (SDG’s), die een einde moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Wij stimuleren mensen en organisaties zich voor te bereiden op het onbekende. Door oplossingen te vinden voor nog onbekende problemen. Dit doen we door wetenschappelijk onderzoek te doen en via het innovatieve Interactive Micro Learning (IML).

IML is een leertoepassing die ontwikkeld is door FLR. De methode wordt gebruikt in onze innovatieve webapps MooierMens.app en Leerbaas.app. Met IML kan de deelnemer aan de slag met makkelijke en inspirerende opdrachten, gericht op het oefenen van vaardigheden, voor competentiegestuurd leren, voor kennisontwikkeling via ervaringsleren, en voor persoonlijke ontwikkeling. Zo leer je je eigen gedrag te veranderen om zo je voornemens wèl uit te voeren.

Innovatieve webapps voor persoonlijke ontwikkeling

Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft FLR twee webapps ontwikkeld voor persoonlijke ontwikkeling:

MooierMens.app: voor organisaties: Meet, bespreek en ontwikkel de acties voor een betere wereld (SDG's), integriteit en persoonlijk leiderschap. Maak jezelf een mooier mens!

Leerbaas.app: voor scholen: Meet, bespreek en ontwikkel metacognitieve vaardigheden als zelfregulerend leren, creatief vermogen en burgerschap bij 10- tot 18-jarigen. Voor een veranderende wereld!

MooierMens.app is een innovatieve webapp voor positief gedrag en integriteit. De webapp heeft een aanbod van leuke en praktische oefeningen, die gelijk in de praktijk gebracht kunnen worden. MooierMens.app is voor iedereen die aan het eigen positieve gedrag wil werken: individuen of bedrijven en organisaties. MooierMens.app is ook zakelijk in te zetten voor HRM of Compliance. Voor bedrijven en organisaties bieden we drie programma’s gericht op gedragsverandering. De programma’s zijn gericht op bijvoorbeeld de Social Development Goals, een positief, moreel werkklimaat en persoonlijk leiderschap. Eventueel kunnen de online oefeningen worden aangevuld met Blended Learning. Meer weten? Kijk op MooierMens.app/zakelijk.

Leerbaas.app is speciaal ontwikkeld voor scholieren en studenten in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar. De webapp kan gebruikt worden op de basisschool (bovenbouw), voortgezet onderwijs en MBO en voor gebruik door huiswerk- en bijlesinstituten. Ook is de app uitstekend geschikt om ingezet te worden als schoolscan in het Nationaal Onderwijs Programma. Leerbaas.app gaat uit van dezelfde principes als MooierMens.app. Zo biedt de app biedt steun bij het omgaan met veranderingen door het meten en ontwikkelen van metacognitieve competenties en burgerschapsvaardigheden. Zo krijgen zij meer zicht op wat zij zelf kunnen doen voor hun eigen toekomst en hun bijdrage aan een betere wereld. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw school via Leerbaas.app/contact.

In actie voor de Social Development Goals

De SDG’s zijn een oproep tot actie voor iedereen om aan de slag te gaan met de 17 doelen. Toch blijkt in praktijk dat bijdragen aan SDG’s niet altijd eenvoudig is. De doelen hangen onderling sterk samen en zijn vaak erg algemeen geformuleerd. In 2020 bleek uit een onderzoek van FLR dat er een relatie is tussen de SDG’s en positief gedrag. Zo ontstonden er acht SDG-actiethema’s: Verdedig mens en planeet, Leef als een hippie, Verbeter de wereld, Bescherm de natuur, Gebruik duurzame energie, Kies voor eerlijk delen, Zorg voor mensen en Steun onderwijs. Deze actiethema’s hebben allemaal een ander hoofddoel en kijken naar hoe jij op een zo laagdrempelig mogelijke manier kunt werken aan de SDG’s. Met de vragenlijst Betere Wereld krijgen deelnemers van zowel MooierMens.app als Leerbaas.app zicht op hun inzet voor de SDG’s en kijken ze naar wat beter kan. Met modules kunnen ze gericht werken aan de actiethema’s en dus de SDG’s. Want een betere wereld begint bij jezelf!

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter futurelifersrch

Onze partners