Gampet Products

Adres

't Goor 41
7071 PC Ulft

Telefoon 0315 641115

Website http://www.gampet.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Kort beschrijven wat Gampet uniek maakt? Dan kan ik natuurlijk onze missie en visie doorgeven of een standaard ‘over ons’ verhaal kopiëren van onze website, maar dat ga ik niet doen. Ik ga recht vanuit mijn hart vertellen waar Gampet voor staat!

In 1986 zijn we in de Achterhoek begonnen als een klein recyclebedrijf. Het duurde niet lang voordat we van afvalplastic producten voor de weg- water- en natuurbouw maakten die voorheen van hout en andere natuurlijke materialen waren.

Recyclemoe

Er is een periode geweest dat men het wel geloofde. Recyclen? Ja, alles wordt tegenwoordig gerecycled… Die ‘recyclemoeheid’ inspireerde ons juist. Want als je tegen de inwoners van een gemeente kunt zeggen; lever je kunststofafval in, er kan nog van alles mee worden gedaan! En dat de gemeente vervolgens aantoont dat ook het laatste restje kunststof nog wordt gebruikt als damwand, bruggetje of lantaarnpaal. Dan zullen wij bewijzen dat de producten niet van ‘echt’ te onderscheiden zijn maar wel veel langer houdbaar, sterker en makkelijker te hanteren zijn. Het lijkt misschien ver van je bed maar onze producten staan waarschijnlijk al jaren bij je om de hoek te functioneren. Dát maakt recyclen tastbaar. Dan komt het besef waarom we al die mooie grondstoffen nog verbranden. Dit heeft ons altijd geraakt.

Klimaatpositief

Hergebruik, milieubewustzijn en reduceren van de Co2 uitstoot staat bij veel bedrijven op de agenda. Daarnaast hoor je veel organisaties over klimaatneutraal ondernemen, compenseren of op een andere manier een groene stempel op een product drukken. Maar bij Gampet hebben we de overtreffende trap gevonden; wij produceren klimaatpositief!Simpel gezegd; door de emissie die het vervaardigen van een product met zich meebrengt af te zetten tegen het anders verbranden van het kunststof komt het in veel gevallen CO2 positief uit. Met het verwerken voorkomen we dus een uitstoot van Co2 en kun je stellen dat we klimaatpositief ondernemen. Zo laten we zien dat er nieuwe mogelijkhedenzijn. Waarbij alles, maar dan ook echt alles, gerecycled kan worden.

Wij zijn klaar voor de nieuwe economie. Een economie die niet is gebaseerd op oude ideeën, werkwijze en verwachtingspatronen, maar één die uitgaat van praktische oplossingen. Met materialen die veel minder slecht zijn voor het milieu. Tegelijkertijd willen we ook floreren en aan iedereen kenbaar maken dat er alternatieven zijn voor staal, hout en beton. Dan gaan we pas echt verschil maken.

Branche
Industrie
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1986

Milieubeleid

Een bescheiden bijdrage leveren aan een betere wereld

Dat is waar Gampet Products voor staat. Met innovatieve producten voor weg- water en natuurbouw, geproduceerd uit 100 % gerecycled kunststof. Door producten te ontwikkelen van kunststof die anders verbrand wordt, behoren wij tot de top 25  (2012) duurzaamste bedrijven van Nederland. Een duurzame leefomgeving vraagt om veranderingen. De komende jaren zullen enorme investeringen in de buitenruimte worden gedaan om onze leefomgeving 'toekomstproof' te maken. Door te kiezen voor een kunststof beschoeiing, kunststof steiger,kunststof damwand, kunststof brug of een kunststof lichtmast zet u een eerste stap richting een betere wereld.

Twitter @Gampet_Products

Onze partners