Groasis BV

Adres

Franseweg 9
4651 PV Steenbergen

Telefoon 0167-547554

Website http://www.groasis.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Groasis is opgericht door Pieter Hoff, die de Waterboxx en de Growboxx heeft uitgevonden. Het is de missie van Groasis om 2 miljard hectare braakliggend terrein te (her)beplanten en te veranderen in productieve, gezonde grond.

De Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie kan gebruikt worden voor het planten van economisch en ecologisch interessante bomen. Denk hierbij aan boomgaarden, bossen planten voor ecosysteemhersteldoeleinden. Er kan in ieder klimaat en in iedere grondsoort geplant worden, zelfs in woestijngebieden, tegen 90% lagere kosten, met 90% minder water en met een 90% overlevingskans.

De Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie kan worden gebruikt bij kleine boeren (fruitbomen in combinatie met groenten), grote ondernemingen, niet gouvermentele organisaties, investeerders en overheden (groener maken van steden, de effecten van zandstormen minimaliseren). Iedereen die geïnteresseerd is om afgebroken en geërodeerd land weer waardevol te maken kan het gebruiken.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2003

Milieubeleid

Voor Groasis is het belangrijk dat haar producten effectief bijdragen aan een beter milieu. De Growboxx is biologisch afbreekbaar, kan gedurende 1 jaar gebruikt worden en wordt dan door de bodem opgenomen. De Waterboxx is niet biologisch afbreekbaar, maar heeft een levensduur van ca 10 jaar, waarbij het telkens opnieuw gebruikt kan worden voor het planten van een nieuwe boom.

Tot slot heeft Groasis eind 2019 de 'Rafiki' een biologisch afbreekbaar deksel voor wegwerpkoffiebekers ontwikkeld. Dit heeft als doel om de massale hoeveelheden plastic koffiebekerdeksels (Starbucks, McDonalds, etc,etc,etc) te vervangen door de papieren deksel.

De technologische innovatie van de 'Rafiki' is gebaseerd op de Growboxx

Twitter @groasis

Onze partners