Growingpaper

Adres

Madame Curieweg 3
5482 TL Schijndel

Telefoon 073 54 329 86

Website https://www.growingpaper.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Groeipapier laat je woorden ontkiemen. Wij bedrukken dit papier met bloemzaadjes voor relatiegeschenken, duurzame marketing, flyers, mailings en visitekaartjes. Bekijk het hele assortiment.

Groeipapier versterkt je woorden en laat ze bloeien! Duurzaam, verrassend en nét even anders. Van de zaden in ons papier tot het papier zelf, de inkten, de printers en het transport… in alles streven we naar milieuvriendelijke keuzes. Zo maken we de wereld een beetje groener. 

Branche
Grafimedia
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2002

Milieubeleid

Onze missie is om jouw verhaal zo duurzaam mogelijk te vertellen. We proberen daarbij in de gehele productieketen duurzame keuzes te maken en een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit. 

Gerecycled papier en duurzame inkt
Dat begint met ons papier. Dat is 100% biologisch afbreekbaar en voor 100% (Growingcard) en 98% (Growingpaper) gemaakt van gerecycled papier. Onze speciaal aangepaste printers werken met biologisch afbreekbare inkt.

Meer bloemetjes en bijtjes
De bijen hebben het moeilijk in Nederland. Door middel van ons groeipapier met bloemzaden hopen we de Nederlandse tuinen vol te krijgen met bloemen waar de bijen dol op zijn. Tegel eruit, groeipapier erin!

Verkleinen voetafdruk
We compenseren de CO2-uitstoot voor het transport van papier uit Zuid-Afrika bij Trees for all. Daarnaast wekken we duurzame energie op met onze eigen zonnepanelen en warmtepomp.

Duurzaam verpakken en afval recycling
We kijken kritisch naar onze verpakkingen die nodig zijn om de kwaliteit te waarborgen. Zoals FSC gecertificeerde enveloppen en kartonnen dozen. Het uitgangspunt is dat onze verpakkingen recyclebaar zijn en zo minimaal mogelijk (geen onnodige extra's). Ook minimaliseren we ons printafval door het te hergebruiken voor proefprintjes en maken we er circulaire groeiconfetti van.

Sociaal
Onze leverancier in Zuid-Afrika heeft sociaal ondernemen in de kernwaarden van hun bedrijf. Ze bieden vaste banen, een leefbaar loon en opleiding aan mensen in de buurt waarvoor dat niet altijd vanzelfsprekend is. Zij scheppen en drogen het papier met de hand. Zie hier een video van dit bijzondere proces. In Nederland werken we met personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Milieukeurmerken

Onze partners