Gtb Technische Dienst

Adres

Gaaikemastraat 51
8561 AM Balk

Telefoon 06 106 286 57

Website https://gtb-technische-dienst-balk.webnode.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Waterzijdig inregelen

Het waterzijdig inregelen is het instellen van de optimale balans tussen de cv‐ketel en de radiatoren of vloerverwarming. Met deze ingreep kunt u volgens brancheorganisatie Techniek Nederland 10 tot 20% op uw gasverbruik besparen. Vaak kan na het inregelen de temperatuur van de cv-ketel ook nog eens omlaag, Hierdoor verwarmt uw installatie efficiënter en bespaart u energie.  

https://www.technieknederland.nl/nieuwsberichten/waterzijdig-inregelen-van-de-cv-installatie-wordt-verplicht

Vanaf 4 radiatoren kan uw installatie al waterzijdig ingeregeld worden. Doormiddel van een CV check kan er worden bekeken of uw installatie geschikt is om waterzijdig in te regelen. Wanneer de CV installatie geschikt is bevonden kan deze waterzijdig worden ingeregeld. Wanneer de installatie niet geschikt is gebleken dan kunt u van ons een prijsopgave krijgen voor het geschikt laten maken voor het inregelen. 

Gtb Technische Dienst bestaat al meer dan 20 jaar en beschikt over ruime kennis en ervaring. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het duurzaam optimaliseren en in balans brengen van uw verwarmingsinstallatie.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2002

Milieubeleid

Tips van de CV-Dokter

Het jaarlijks ontluchten en bijvullen van uw cv installatie scheelt energie. Indien u geborrel en getik in uw cv buizen en radiatoren hoort, betekent het doorgaans dat er lucht in uw cv installatie zit. Het wordt dan voor de ketel lastiger om goed te verwarmen en is enorm energieverspillend.

Controleer de drukmeter van uw cv-ketel, de drukmeter hoort tussen de 1.5 en 2.0 bar aan te geven. Bij een lagere druk kunt u het systeem bij gaan vullen, waarna het nodig is om de radiatoren te ontluchten. Is de druk na ontluchten weer te laag, dan is opnieuw bijvullen de enige oplossing. Een goed gevuld systeem verwarmd het best en bespaart veel energie.

Ecostand

Veel cv-ketels verwarmen dag en nacht een watervoorraad. Dit heet de comfortstanddie € 50,- per jaar extra aan gas kan gaan kosten. Vaak kunt u die omzetten naar een ecostand. Het water wordt dan pas verwarmd als u de kraan opendraait. U moet een paar seconden langer wachten, maar het bespaart gas.

Gtb Technische Dienst het adres voor waterzijdig inregelen.

https://gtb-technische-dienst-balk.webnode.nl

Milieukeurmerken

Onze partners