H3P Motives

Adres

Tasveld 59
3402 SM Ijsselstein

Telefoon 0646351763

Website http://www.h3pmotives.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

H3P Motives richt zich op productie en verkoop van duurzame kleding.
Wij bieden fair trade kleding gemaakt van 100% biologische katoen.
 
Als kledingbedrijf zijn wij ervan overtuigt  dat duurzame, pure kleding verhandeld onder eerlijke omstandigheden de enige juiste oplossing is naar een betere toekomst voor onze aarde en alle betrokkenen binnen het gehele productieproces. 

RE-5 is het merk en concept met een verhaal, wat de visie en missie van H3P Motives uitdraagt.

Een eigentijdse productlijn in vrijetijdskleding voor mannen, vrouwen en tieners, waarvan de modellen en kleuren niet gebaseerd zijn op de “fast fashion” veranderingen. De kleding is makkelijk te combineren en eenvoudig te integreren binnen een winkel met diverse merken. 
Alle producten zijn direct en snel vanuit voorraad te leveren en worden tegen een betaalbare consumenten prijs aangeboden. Een laag inkooprisico, zonder hoge en lange termijn investeringen. 

Daarnaast biedt H3P Motives meerdere B2B mogelijkheden. Wij bieden producten aan die geschikt zijn voor bedrijfskleding, maar ook voor verenigingen, stichtingen of andere soort organisaties. Dit onderstreept zowel intern als extern uw organisaties keus voor duurzaamheid. 
 
1) Wij leveren RE-5 producten met uw eigen logo en identiteit, op een verantwoorde en duurzame wijze bedrukt of geborduurd.
2) Wij bieden u de gelegenheid om gebruik te maken van onze hoogwaardig gekwalificeerde productie kanalen, om onder uw eigen merknaam of label gecertificeerde producten te importeren.  
Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2008

Milieubeleid

Wij vinden het belangrijk dat klanten zich bewust worden van welke materialen en hoe hun kleding is of wordt gemaakt. Door wie en onder welke omstandigheden het wordt vervaardigd speelt hierbij in toenemende mate ook een rol. Wij leveren daarom alleen 100% biolgische en fairtrade kleding.

Transparantie speelt daarbij voor ons een zeer belangrijke rol. Wij bezoeken onze productie locaties, vanaf de katoenboeren werkende op hun biologische akkers, tot de mensen achter de machines in de fabrieken. Het luisteren naar en contact hebben met deze lokale mensen is voor ons enorm belangrijk. 

Biologische landbouw betekend dat er op ecologisch, economisch en sociaal verantwoorde methode wordt gewerkt. Binnen de teelt wordt gebruik gemaakt van afwisseling in de gewassen in plaats van gebruik van veel kunstmest. Bestrijdingsmiddelen worden nooit gebruikt maar om plantziektes te bestrijden worden natuurlijke middelen ingezet. Extra irrigatie van de katoen wordt niet gedaan, maar juist wel gewas rotatie, waardoor er door dit proces een kleiner gevaar is tot ecologische risico's. 

Fairtrade bied een betere toekomst aan vele mensen die in arme omstandigheden leven. Stabiele en eerlijke prijzen kunnen de boer in het produceren van katoen een betrouwbaar inkomen geven, helemaal in combinatie met de verbouw van een ander gewas. Daarom is de door ons gebruikte katoen niet alleen biologisch maar eveneens Max Havelaar Fair Trade gecertificeerd.

In November 2013 heeft H3P Motives de FairTrade Innovatie Award gewonnen.  Media bericht: De Havelaar is voor de licentiehouder die de meest innovatieve stappen neemt met betrekking tot eerlijke handel. H3P Motives is in 2010 een eerlijk en duurzaam kledingmerk RE-5 gestart op basis van de circulaire economie. Ze doorbreken de bestaande vorm van seizoensgebonden ‘fast-fashion’ en werken met Fairtrade gecertificeerde en biologische katoen. 

Naast onze keus voor Fair Trade en het verbouwen van biologische katoen, besteden we grote zorg aan de verdere follow-up en processen. Onze productie locaties binnen de gehele keten  zijn daarom GOTS gecertificeerd.

Ook voelen wij ons betrokken bij de mensen waarmee we werken en samenleven. Voor ons betekend dit dat wij helpen en zorgdragen voor de omgeving waarin wij werkzaam zijn. De relaties naar en met mensen zijn bepalend voor ons succes, daarom doen wij enorm ons best er voor te zorgen, dat deze relaties vitaal en gezond zijn en ook blijven. Wij kiezen ervoor om hulp te beiden aan kleine initiatieven en stichtingen. Wij zien en merken dat steun geven op deze manier echt werkt en verschil maakt in de gezondheid en het leven van mensen. 

 

Milieukeurmerken

Twitter @H3PMotives

Onze partners