Heiwo Carrosserien B.V.

Adres

Industrieweg 2
8471 AD WOLVEGA

Telefoon 0561-612844

Website http://www.heiwo.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

In 1926 is Heiwo opgericht door Pieter Heida. Vanuit een wagenmakerij ontstond een allround carrosseriebedrijf, waar plywood en koel- / vriesopbouwen voor opleggers, aanhangwagens en trucks worden geproduceerd. Heden ten dage is Heiwo een 15.000m2 groot, modern, uitstekend geëquipeerd bedrijf wat in de bedrijfsvoering zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu erkend.

Heiwo is van oudsher een innovatief bedrijf. Zo was Heiwo in 1953 de eerste fabrikant in Europa die zich specialiseerde in de productie van geheel aluminium carrosserieën. In 1970 werd aangevangen met de productie van geïsoleerde sandwich panelen. Tegenwoordig beschikt Heiwo over een geconditioneerde productiehal waar 2 volautomatische lijmmachines op 12 vacuümtafels de dosering en de applicatie van de lijm verzorgen, waarmee constructief hoogwaardige panelen worden gemaakt.

In Wolvega wordt met ongeveer 70 gemotiveerde vakmensen, circa 400 eenheden per jaar geproduceerd. Op dit moment is Heiwo de grootste in Nederland producerende carrosseriebouwer in het koel- / vriesmarkt.

Branche
Mobiliteit
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1926

Milieubeleid

Heiwo carrosserieën staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid en de uitstekende prijs/kwaliteits verhouding.

“Samenwerken”, daar draait het om bij Heiwo, intern maar ook extern met de klanten. Samen komen tot oplossingen die resulteren in een optimaal vervoersmiddel voor de transporteur. De eigen engineering afdeling maakt dat alle wensen kunnen worden omgezet in verantwoorde klantspecifieke carrosserieën.

In Wolvega maar ook bij de nevenvestiging in Maasdijk beschikken we over een belangrijke onderhoud– en reparatie afdeling, waar naast schadeherstel ook voor niet Heiwo carrosserieën, APK en LPK keuringen worden verzorgd.

Onze partners