Hesselink Koffiebranders

Adres

Rondweg Zuid 95
7102 JD Winterswijk

Telefoon 0543 512416

Website http://www.hesselinkkoffie.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Hesselink staat voor topkwaliteit. We zijn een familie van perfectionisten, we willen dat het klópt wat we zeggen en doen. Kwaliteit heeft een prijs. Want een lage koffieprijs voor de boeren betekent dat ze niet kunnen investeren in duurzaamheid en hun toekomst. Ónze toekomst, want we hebben hun producten hard nodig om de beste koffie te kunnen blijven maken.

Hesselink Koffiebranders. Niet zomaar een koffiemerk; dit puur Nederlandse familiebedrijf startte in 1885 vanuit ondernemerschap en dienstbaarheid,
maar bewoog in haar lange bestaan naar betekenisvol ondernemen met hart voor de wereld waarin we nog generaties willen leven.

Hesselink staat voor geluk in je kop. En dat is geen loze belofte; met een zevental belangrijke ingrediënten dragen we bij aan geluk voor iedereen die met ons merk en onze producten te maken heeft. Of je het nu verbouwt, oogst, vervoert, brandt, verpakt, verkoopt, schenkt of drinkt: we willen dat je er blij van wordt.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1885

Milieubeleid

Betekenisvol en duurzaam ondernemen

Bij alles wat we doen, denken we na over de impact op mens en milieu. Dat begint aan het begin van de keten, met het betalen van een eerlijke prijs aan de koffieboeren en bescherming van het ecosysteem. En het loopt helemaal door tot het einde van het proces, met milieuvriendelijke verpakkingen en hergebruik van koffiedik. Daarbij maken we niet alleen onze eigen impact kleiner, maar willen we ook andere ondernemers inspireren om dat te doen. We vertellen je graag hoe we betekenisvol ondernemen vormgeven in elke stap van het proces.

Wij zien onze koffieboeren als onmisbare partners en het is voor ons vanzelfsprekend dat we ze een juiste, rechtvaardige prijs betalen. Daarmee kunnen ze voorzien in het levensonderhoud van hun gezin, maar ook investeren in duurzaamheid. Zo zorgen we er samen voor dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van verantwoord geproduceerde kwaliteitskoffie. Daarbij letten we ook op goede arbeidsomstandigheden en transparantie in de hele keten. Onze koffie beschikt over de volgende certificaten:

– Het Fairtrade Organic-certificaat is het bewijs dat onze koffie is geproduceerd met respect voor mens en milieu.
– De SKAL-certificering geeft aan dat de koffie op biologische wijze is geproduceerd, dus zonder pesticiden of kunstmest.
– Het Rainforest Alliance keurmerk garandeert dat de koffiebonen duurzaam geproduceerd zijn, met respect voor de ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn.

Voor ons stopt duurzaamheid niet bij de koffieboon, we willen het doorvoeren in de hele productieketen en écht van betekenis zijn. Alleen dan maken we ons streven waar: geluk van bron tot kop! Met de Hesselink Koffie Foundation ondersteunen we daarom ieder jaar een aantal projecten die direct ten goede komen aan de koffieboeren. Denk aan projecten op het gebied van betere levensomstandigheden, scholing voor kinderen en beperking van CO2-uitstoot.

Door klimaatverandering staat het telen van de koffieplant onder druk. Daarom doen we er alles aan om onze uitstoot – en die van de totale keten – te beperken. In 2019 hebben we ons bedrijfspand op een duurzame manier verbouwd en hebben we een klimaatadaptief bedrijfsterrein aangelegd. Ons pand wordt geheel elektrisch verwarmd met lucht-warmtepompen. De benodigde energie hiervoor wekken we op met 850 zonnepanelen. Ook maken we gebruik van de restwarmte die bij het branden van de koffiebonen vrijkomt. Bij de verbouwing hebben we zoveel mogelijk gebruikgemaakt van hergebruikt of herbruikbaar materiaal en op het dak van onze KoffieHub is een groendak gelegd. Ons pand is gecertificeerd door BREAAM-NL, hét instrument om de duurzaamheid van gebouwen te meten en te beoordelen.

Onze koffieverpakkingen zijn gemaakt van monofolie. In tegenstelling tot ‘normale’ folie bestaat dit niet uit meerdere lagen van verschillende kunststoffen, maar uit één materiaal dat 100% recyclebaar is. Met het Naked Product-logo op de verpakking garanderen we dat de verpakking uit minder materiaal bestaat én dat er minder inkt voor is gebruikt. Hiermee lopen we flink vooruit op de EU-richtlijnen.

Zelfs als de koffie op is, zijn we nog betekenisvol bezig. We zoeken altijd naar manieren om zo min mogelijk afval te produceren. Daarom werken we samen met Rotterzwam, die koffiedik gebruiken als kweekgrond voor oesterzwammen. En met Unwaste, die koffiedik weten om te toveren tot een unieke handzeep. Ook helemaal aan het eind van de keten realiseren we dus geluk!

Milieukeurmerken

Twitter @hesselinkkoffie

Onze partners