Holthausen Groep

Adres

Transportweg 1
9601 MB Hoogezand

Telefoon 0598 392 016

Website https://www.holthausen.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Holthausen Groep levert energie en veiligheid.

  • Wij leveren gassen en toebehoren aan de industrie, zorg en recreatieve markt,
  • Wij leveren kennis en middelen voor veiligheid op de werkvloer aan groot industrie, zorg- en onderwijsinstellingen en het MKB,
  • Wij leveren schone technologie en duurzame energie aan bedrijven en overheden die duurzaam innoveren.

De kenniscombinatie van energie, veiligheid en duurzaamheid maakt ons innovatieve karakter. Dit zetten wij in om onze klanten en de regio maximaal te bedienen in de energietransitie die ons voorstaat.

Onze missie is dan ook ‘zero emission’. Holthausen Groep loopt voorop als het gaat om verduurzaming en daarmee de verlaging van onze ecologische voetafdruk. 

Dit doen wij vanuit de provincie Groningen omdat wij geloven dat dit bij uitstek de energieregio van Europa is. Daarbij zijn wij hier opgegroeid, wonen onze gezinnen hier en creëert de balans tussen natuur en industrie het ideale bedrijfsklimaat voor onze onderneming. Wij zijn trots op onze regio en laten dit zien door erin te investeren.  

Wij kijken ver in de toekomst. Wij geloven in een veilige leefomgeving met voldoende energie voor iedereen. Energie is overal om ons heen, wij vinden een veilige manier om dit op te vangen, te conserveren en bruikbaar te maken. Door in te zetten op slimme technologie en efficiënte processen zal de wereld er tussen 2017 en pakweg 2050 er anders uit gaan zien. De wereldbevolking zal groeien en hiermee de behoefte aan energie en een veilig bestaan. Wij gaan bewust om met energie en daarmee de veiligheid van deze planeet.

‘Wij verbeteren de manier waarop de mens energie consumeert.’ 

Als voorbeeld werken wij samen met de gemeente Groningen om de stad in 2035 energieneutraal te maken. Dit doen wij door voertuigen om te bouwen op waterstof. Daarbij produceren wij deze groene waterstof uit regionale wind- en zonne-energie om deze vervolgens beschikbaar te maken bij onze waterstoftankstations in de noordelijke provincies. Hiermee willen wij een vliegwiel creëren voor de regionale banenindustrie en geven wij Groningen een nieuw perspectief, ‘de groene waterstof economie’.

Branche
Mobiliteit
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1945

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @Carlholthausen

Onze partners