Hoofdbaas - Fabrizio Manese

Adres

Buyspad 8
1051 MB Amsterdam

Telefoon 06 33 90 53 95

Website https://cursus.hoofdbaas.com/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Hoofdbaas biedt sinds 2021 cursussen en één op één coaching bij angst- en paniekklachten. Hoofdbaas helpt mensen door concrete handvaten en oplossingen aan te reiken voor wie beter om wil kunnen gaan met de klachten en voor wie mentaal weerbaarder in het leven wil staan.

De angst de baas

Medeoprichter van Hoofdbaas is Fabrizio Manese. Hij is ondernemer en ervaringsdeskundige. Hij voelt zich dan ook diep verbonden met de missie en visie die Hoofdbaas uitdraagt. Toen hij namelijk in zijn studententijd een paniekaanval kreeg in de metro, wist hij dat er iets niet klopte. De paniekaanvallen bleven aanhouden en kwamen zelfs steeds vaker voor. Uiteindelijk kwam hij terecht bij een psycholoog, maar was niet gebaat bij de traditionele behandelmethodes. Manese voelde dat hij niet de enige was die niet vooruitging onder begeleiding van een psycholoog. In 2021 richtte hij daarom Hoofdbaas op.

Onthaasten

In therapie kreeg Fabrizio Manese de opdracht om zijn gedachten uitvoerig bij te houden en om ademhalingsoefeningen uit te voeren zodra hij angst voelde opkomen. Maar het focussen op de angst en op de gedachten werkt voor velen averechts. De angst ontstaat door een hoge werkdruk, sociale media en het gevoel constant ‘aan te moeten staan’. Door deze levensstijl zit ons brein constant in een overlevingsmodus. Dat leidt dan weer tot stress en paniek. Manese biedt daarom concrete handvatten  om vooral ook de gevoelens van angst en paniek te accepteren wanneer ze opkomen. Constant bezig zijn met de angst, en er telkens weer over praten en nadenken, zorgt juist voor extra spanning. Het is nuttiger om te beseffen dat de gevoelens tijdelijk zijn, en om verder meer rust en bewustzijn in te bouwen in je dagelijkse routine. Dat is waar Hoofdbaas bij helpt. 

Direct concrete hulp

Fabrizio Manese biedt met de diensten van Hoofdbaas een oplossing voor het overbelaste zorgsysteem. De Hoofdbaas cursussen zijn online te volgen, wanneer de klant dat zelf wil. Met praktische oefeningen, technieken en een bijgeleverd werkboek, kan iedereen op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot de kennis van ervaringsdeskundigen en coaches. Er worden twee verschillende cursussen aangeboden. De eerste is een korte cursus die uit vier hoofdstukken bestaat en zich specifiek richt op angst- en paniekaanvallen. De andere cursus is uitgebreider en richt zich op de mentale gezondheid en weerbaarheid in het algemeen. Het streven van beide cursussen is om mensen weer de baas te laten zijn over hun emoties en angst.

Leren accepteren

De focus ligt bij Hoofdbaas dus op een concrete aanpak. Volgens Manese is het van belang om de angst voor de angst te overkomen. Wie angst- en paniekaanvallen ervaart moet het gevoel leren accepteren. Alleen op die manier kan men ook leren dat de gevoelens van angst en paniek ook weer voorbij gaan. Klanten kunnen zelfstandig, zonder wachttijden en wanneer het hun uitkomt aan hun mentale gezondheid werken. Hoofdbaas biedt, onder leiding van Fabrizio Manese een oplossing voor het drukke, overvolle geestelijke gezondheidssysteem.

Werknemers

1 tot 25

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners