I Love Beeing

Adres

Rigakade 10
1013 BC Amsterdam

Telefoon 020-700 9881

Website https://ilovebeeing.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

I Love Beeing werkt aan een groen en biodivers Nederland om de bij de ruimte te geven. Want: no bees, no beeing! Vier op de vijf gewassen en wilde planten zouden zonder bestuiving niet of nauwelijks bestaan. Wij werken in opdracht van projectontwikkelaars, bedrijven(verenigingen) en overheden.

I Love Beeing verzorgt tijdelijke natuur op braakliggende terreinen. En wel op zo’n manier dat het aansluit bij de bouwplanning van de projectontwikkelaar. I Love Beeing richt tijdelijke groene zones in en verzorgt de overgang naar het definitieve groenplan. Wanneer het terrein uiteindelijk wordt opgeleverd, heeft het een volwassen groene infrastructuur. Bijkomend voordeel: vastgoed met volwassen natuur is bij de oplevering al procenten méér waard dan vastgoed waar het groen nog in een beginstadium is.

Daarnaast vergroent I Love Beeing bedrijven en bedrijventerreinen die met hun locatie willen bijdragen aan de biodiversiteit. Want elke locatie, groot en klein, kan een waardevolle aanjager zijn voor plaatselijke flora en fauna. Goed nieuws voor de bijen en idemdito voor medewerkers, bewoners, werkgevers en vastgoedeigenaren. Een groene werkomgeving verhoogt aantoonbaar welzijn en gezondheid, speelt een sleutelrol bij klimaatadaptatie èn vergroot de kansen op de werkgeversmarkt.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2015

Milieubeleid

I Love Beeing is een social enterprise; impact is voor ons net zo belangrijk als winst. Effectmonitoring is dan ook een belangrijk element in onze aanpak. 

De bij in onze naam staat symbool voor alle bestuivers die onze ecosystemen in stand houden en bescherming nodig hebben. Vlinders, zweefvliegen, noem maar op. Nu steeds meer inheemse natuur plaats moet maken voor bebouwing, geven wij, samen met onze partners in het bedrijfsleven, de natuur weer ruim baan. Wij werken samen met ecologen en andere natuurprofessionals op basis van inheemse, plaatseigen beplanting die de lokale ecosystemen het meest ondersteunt en zijn ook beschikbaar voor bijvriendelijk beheer & monitoring. Wij gebruiken uitsluitend gifvrije planten en zaadmengsels.

Onze partners