Ideële Verzekeringen

Adres

Durgerdammerdijk 198
1026 CM Amsterdam

Telefoon 020-4904480

Website https://ideeleverzekeringen.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

EERLIJK EN ONAFHANKELIJK ADVIES, DUURZAME VERZEKERINGEN

Je probeert op een duurzame manier te leven en ondernemen. Dat is ook onze drijfveer. Daarom zijn we graag je partner in verzekeringen.
Al meer dan 25 jaar is ons uitgangspunt dat we adviseren zoals we zelf geadviseerd willen worden. Dus alleen verzekeren als het nodig is, zo duurzaam mogelijk en voor een faire prijs. We zorgen dat de specifieke risico’s van jouw manier van leven en werken worden meegenomen in de dekking. Uiteraard werken wij hiervoor samen met verzekeringsmaatschappijen die al verder zijn qua duurzaamheid. Dat zijn natuurlijk onze voorkeursmaatschappijen.

WAT IS DUURZAAM VERZEKEREN?

1. Preventie
Voorkomen van schade is beter voor het milieu, minder gedoe en goedkoper dan herstellen. Daarom geven we je graag tips over hoe je schade kunt voorkomen of beperken.

2. Schadeherstel
En als je dan toch een keer schade hebt, helpen we je met het herstel op een duurzame manier en behartigen we jouw belangen. Maar hopelijk heb je geen pech en is het mede dankzij jouw verzekering mogelijk om andere mensen die wel pech hebben te helpen. Dat is natuurlijk het mooiste: goed, voordelig en duurzaam verzekerd zijn en het niet nodig hebben.

3. Beleggen
Ook bij schadeverzekeringen zijn beleggingen nodig omdat bijvoorbeeld na een flinke stormschade er voldoende geld moet zijn om al die schades te kunnen vergoeden. Dus een deel van de door jou betaalde premie wordt belegd. Maar dan wel graag duurzaam. Onze voorkeursmaatschappijen hanteren bij die beleggingen de menselijke maat en houden rekening met milieu en samenleving.

Meer weten? Bel ons op 020-4904480, mail ons op info@ideeleverzekeringen.nl of kijk op ideeleverzekeringen.nl

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1993

Milieubeleid

Naast dat wij duurzaamheidsfactoren meenemen in ons advies en gespecialiseerd zijn en de weg kennen richting de duurzamere groep van verzekeraars doen we uiteraard zelf ook het nodige; We werken zoveel mogelijk vanuit huis, ons kantoor wordt verwarmd met aardwarmte en we gebruiken groene stroom. Het aardgas dat we nog wel gebruiken is CO2-gecompenseerd door boomaanplant. We doen aan gescheiden afvalverwerking, hebben ledverlichting en gebruiken uitsluitend een elektrische auto en fiets (beiden op groene stroom vanuit kantoor) en het openbaar vervoer. Onze kantoorartikelen zijn zoveel mogelijk duurzaam.

Omdat wij graag een wezenlijke bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving hebben wij ons gecommitteerd om vijf procent van onze omzet te doneren aan goede doelen. Als klant mag jij meebepalen welke goede doelen we op deze wijze moeten ondersteunen. Omdat wij ook soms goede en soms slechtere jaren hebben kan het voorkomen dat we hierin soms noodgedwongen een periode overslaan en dit daarna weer inhalen. Jaarlijks houden we de tussenstand hierin bij.

Voor de via Ideële Verzekeringen lopende autoverzekeringen heb je als klant geen keuzemogelijkheid voor welk goed doel we moeten ondersteunen. In dat geval zorgen we ervoor dat we de CO2-uitsoot van je auto gratis voor je compenseren. Dit doen we op basis van het gemiddelde autogebruik in Nederland. We werken hiervoor samen met een Nederlandse Vrijwilligersorganisatie, het International Tree Fund (ITF). Het ITF werkt hiervoor samen met de coöperatie Arbofilia in Costa Rica. Deze coöperatie bestaat uit de lokale bevolking en zij heraanplanten oerwoud op plekken waar ze voorheen oerwoud hadden gekapt om er veeteelt te bedrijven.

Onze partners